Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

A.A.

26.7.2016 14:35
A.A.

XXX.XXX.248.140

Dobrý den,

prosím o radu. Mám cca roční Aratingu sluneční, je to ručně dokrmené mládě a je velmi ochočený. Od začátku byl učenej na režim pouštění, každý den je puštěný od cca 6 od večera až do noci než jdu spát, nicméně papoušek jakmile je v kleci tak řve a řve a řve...sousedi už nadávaj, máte někdo radu co stim?

Děkuji.

26.7.2016 15:05
geldek

XXX.XXX.237.193

Když je papouch přes den puštěný, tak má asi nějakou (Vaší?) společnost. Večer ho zavřete do klece v jiné místnosti? Může to být reakce na to, že zůstane sám. Nevím, chybí další info.
Existuje sice jisté řešení, nicméně asi není moc rozumné (ale když jde o sousedy někde v bytovce, ani A. sluneční není ten nejšťastnější nápad): Zvyknout ji nocovat mimo klec - na bidle nad klecí, nebo na jiném stojanu s podložkou na trus... a samozřejmě v místnosti, kde spí někdo, koho zná...
Zní to asi ztřeštěně, ale je to možné řešení...máme tak naučeného žaka a je to bez jakýchkoli problémů... Sám si večer na bidlo přiletí, upraví si pírka a usne... samozřejmě ne když by byl sám. Hejno je hejno... a na to jsou papoušci evolučně zvyklí.

A.A.

26.7.2016 15:10
A.A.

XXX.XXX.248.140

Dobrý den,

bydlíme v baráku, ale i přes dům a zahradu to sousedé slyší. Právě že se pouští večer, v noci se dá do klece a řve jen chvilku, ale druhý den již od rána řve nonstop a nemůžu ho nechat celý den puštěného když nejsem doma.

26.7.2016 15:32
geldek

XXX.XXX.237.193

Aha, sorry, špatně jsem přečetla od 6 od večera... nějak jsem automaticky pochopila "od 6ti do večera". Omlouvám se. Ale i tak si myslím, že ten křik je volání hejna a reakce na samotu. Aratinga je hlučností známá. Také jsem ji obdivovala, je krásná. Právě ale kvůli pověstné hlučnosti jsem si to rozmyslela. Také jsem zvědavá na rozumnou radu.

A.A.

26.7.2016 15:36
A.A.

XXX.XXX.248.140

Ještě mě napadlo koupit mu kamaráda, ale představa že mi takhle řvou dvě, blázinec by byla má volba...

26.7.2016 15:46
geldek

XXX.XXX.237.193

Hmmm, koukla bych se po síti, kdo má dvě aratingy (i na you tube) a zeptala bych se na zkušenosti. Možná by sice řvaly dvojnásobně, ale zase ne tak dlouho...
Jak prý říkal Seneca - bolest je buď dlouhodobá, ale pak nějak snesitelná, nebo nesnesitelná, ale pak trvá krátce...

A.A.

26.7.2016 15:48
A.A.

XXX.XXX.248.140

Dobrý nápad.
Pro mé uši to je bolest dlouhodobá ale také nesnesitelná..:D:D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík