Dva pary andulek, jake barvy?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Doroota

18.7.2016 10:47
Doroota

XXX.XXX.15.151

Dobry den, chtela bych vas poprosit o radu. Chceme si poridit dva pary andulek a nevim ( ac jsem procetla kde co) jake barvy mohu dat k sobe. Deti by radi jednu zelenou jednu modrou. Me se libi fialove, pak modre sedokridle, nebo cele zlute. Co z toho by meli byt samecci a co samicky. Je tato kombinace vubec vhodna?

18.7.2016 11:08
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

V prvom rade musíte vedieť akú farbu mladých by ste chceli od párov odchovávať a podľa toho zostaviť jednotlivé páry.

Doroota

18.7.2016 11:44
Doroota

XXX.XXX.15.151

Co se tyka barev, to mi je tak nejak jedno, spis me jde o zdravi ptaku. Predpokladam, ze z nas zadni velci chovatele nebudou, chceme andulky pro spis pro poteseni, nez ze by v tom byl nejaky chovatelsky zamer. Ale i tak bych nerada odchovavala nejake atypycke krizence.

Doroota

18.7.2016 12:06
Doroota

XXX.XXX.15.151

Toto jsem jiz cetla na jinych strankach, ale popravde, nijak moc jsem to nepochopila.
Predpokladam, ze pokud koupim od chovatele dva nepribuzne pary, stejne se samicky rozhodnou sami, se kterym z ptaku budou kamosit..
Prakticky... Budu-li mit zelenou a modrou samicku, muzu k nim pridat naprosto jakekoliv samecky?

18.7.2016 12:22
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

K modrej (záleží na intenzite) je najlepšie pridať sivú aby sa zlepšila postava aj farba. Tu v diskusii sa o tom už veľa písalo. Stačí zadať do filtra "genetika andulek".

jurajda

18.7.2016 12:26
jurajda

XXX.XXX.195.189

Já si myslím, že paní nechce vystavovat a chovat výstavní andulky. Doporučuji navštívit chovatele obyčejných andulek a tam si určitě vyberete dva páry v barvě která se vám bude líbit. Odchov bude překvapením protože mutace jsou už tak prokřížené, že stejně nikdo neví která andulka na co všechno štěpí. Kupte hlavně andulky které se vám budou líbit a hlavně ať jsou zdravé. Doporučuji nekupovat ty velké výstavní. Jsou náročnější na odchov, nejsou na tom zdravotně tak dobře jak obyčejné a nedožívají se tak vysokého věku.

Doroota

18.7.2016 19:25
Doroota

XXX.XXX.9.10

Díky. Právě to mám v plánu, pán od kterého bereme kurata, chová i andulky. Jen jsem premyslela, jestli od nej vzit vsechny čtyři, nebo kvuli pribuznosti jen dve samicky a samecky vzit u jineho chovatele.

Přidejte reakci

Přidat smajlík