Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Madas

10.7.2016 13:21
Madas

XXX.XXX.144.116

Dobrý den, mužete mi prosím objasnit zozdíl mezi mohárem a vymláceným senegalským prosem ? děkuji.

10.7.2016 23:13
ONV

XXX.XXX.217.86

Madas napsal(a):
Dobrý den, mužete mi prosím objasnit zozdíl mezi mohárem a vymláceným senegalským prosem ? děkuji.

Mohár je mohár, senegal. proso je senegal. proso. Takový rozdíl jak pojem a průjem. Vymlácený senegal je ze senegalu v klasech.

Madas

10.7.2016 23:24
Madas

XXX.XXX.144.116

ONV napsal(a):
Mohár je mohár, senegal. proso je senegal. proso. Takový rozdíl jak pojem a průjem. Vymlácený senegal je ze senegalu v klasech.

Děkuji, jen mě nebylo jasné proč je v odkazu napsáno, že se jedná o vymlácený senegal.

11.7.2016 09:20
kare

XXX.XXX.135.135

Madas napsal(a):

Dobrý den. Senegalské proso je pouze jiný termín pro správně označovaný mohár červený či žlutý. Jinak se jedná o jedno a to samé. A je jedno jestli je vymlácený a nebo v klasech. V českém jazyce je správně bér vlašský. Kare.

Madas

11.7.2016 12:30
Madas

XXX.XXX.144.116

kare napsal(a):
Dobrý den. Senegalské proso je pouze jiný termín pro správně označovaný mohár červený či žlutý. Jinak se jedná o jedno a to samé. A je jedno jestli je vymlácený a nebo v klasech. V českém jazyce je správně bér vlašský. Kare.

Moc děkuji za vysvětlení, také jsem si to myslel, ale raději jsem se zeptal.

11.7.2016 12:48
saroun

XXX.XXX.135.185

kare napsal(a):

Zdravím, jenom pro doplnění. Pro bér (někdy vlašský, používají se i další druhové názvy) se u nás běžně používá název čumíza. Je jich několik poddruhů. Setaria italica maxima v červeném zbarvení je nejznámější jako senegalské proso. Setaria italica moharra se žlutými obilkami je podstatně menší a je známá jako mohár. Složením jsou si velmi podobné, podle mých zkušeností dávají ptáci přednost červeným obilkám.

11.7.2016 18:41
kare

XXX.XXX.135.135

saroun napsal(a):
Zdravím, jenom pro doplnění. Pro bér (někdy vlašský, používají se i další druhové názvy) se u nás běžně používá název čumíza. Je jich několik poddruhů. Setaria italica maxima v červeném zbarvení je nejznámější jako senegalské proso. Setaria italica moharra se žlutými obilkami je podstatně menší a je známá jako mohár. Složením jsou si velmi podobné, podle mých zkušeností dávají ptáci přednost červeným obilkám.

Také zdravím. Celkem jsou asi tři poddruhy setarie a mám za to že setaria italica maxima je i v žlutozrnné formě. Setaria italica moharra je skutečně mnohem drobnější.

11.7.2016 19:24
saroun

XXX.XXX.135.161

kare napsal(a):
Také zdravím. Celkem jsou asi tři poddruhy setarie a mám za to že setaria italica maxima je i v žlutozrnné formě. Setaria italica moharra je skutečně mnohem drobnější.

Zdravím, souhlasím, nepovažoval jsem za nutné se o tom rozšiřovat, v tomto případě bylo zřejmé osvětlit rozdíl mezi senagalským prosem a mohárem.

Madas

11.7.2016 21:07
Madas

XXX.XXX.144.116

Ještě jednou moc děkuji oběma za vyčerpávající odpověd.

cpk

12.7.2016 07:27
cpk

XXX.XXX.9.6

saroun napsal(a):

Děkujeme za vysvětlení, to jsem opravdu netušil, že názvy které slýchám jako mohár a čumíza je vlastně jen senegalské proso, respektive pro všechny tři názvy platí bér..

Přidejte reakci

Přidat smajlík