Sezení na vajíčkách

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Soptík01

30.6.2016 21:15
Soptík01

XXX.XXX.150.13

Dobrý den,
Mám dotaz ohledně sezení na vajíčkách.
Máme chůvičky a od 16.6. snesly 10 vajec.
Nyní jsme zjistili, že je jich tam jen 5.
Dotazy: kam zmizelo 5 vajec?
Jsou ostatní vejička neoplozená když se ješte nic nevylíhlo?
Dekuji
Martin.

1.7.2016 07:32
smidla

XXX.XXX.14.106

Dobry den,
pokud vaji ka nejsou zastlana/zahrabana v hnizde a nejsou ani vyhozena v kle i tak jsou pravdepodobne snezena.
Co se tyce oplozenosti, jedno vejce na den od 16. Vychazi do 27. Pokud zasedly az na posledni tak inkubuji ctvrty den a to se nic jeste nepozna.
Myslim ze by bylo vhodnejsi doplnit informace. Kdy sneli prvni, zda zasedly a take fotografii obou ptaku jestli nemate dve samicky.
S pozdravem smidla.eu.

Soptík01

1.7.2016 10:04
Soptík01

XXX.XXX.239.52

Dobry den pane Smidla,

Děkuji za odpověd. Historie je taková že jsme si koupili 4 samce a pravděpodobně mame 2samice 2samce. Všichni spí spolu v budce smajlík
Toho 16.6. uz bylo sneseno cca 8 vajec. Na vejcích se střídají všichni ale je pravda že dost často pouze prevdepodobné samice.
Hnízdo jsem prohlédl velmi opatrně a nevidel jsem nikde zastlana vejce- nechtěl jsem je rušit.
Dekuji
Martim.

korelka

1.7.2016 10:11
korelka

XXX.XXX.195.189

smidla napsal(a):
Dobry den,
pokud vaji ka nejsou zastlana/zahrabana v hnizde a nejsou ani vyhozena v kle i tak jsou pravdepodobne snezena.
Co se tyce oplozenosti, jedno vejce na den od 16. Vychazi do 27. Pokud zasedly az na posledni tak inkubuji ctvrty den a to se nic jeste nepozna.
Myslim ze by bylo vhodnejsi doplnit informace. Kdy sneli prvni, zda zasedly a take fotografii obou ptaku jestli nemate dve samicky.
S pozdravem smidla.eu.

Jak chcete u chůviček rozeznat podle fotky samce od samice?

2.7.2016 14:55
smidla

XXX.XXX.199.215

korelka napsal(a):
Jak chcete u chůviček rozeznat podle fotky samce od samice?

Dobry den,
omlouvam se, je to me pochybeni, nevim proc jsem si vnuknul ze se jedna o zebricky.

A pro zadavatele: dva pary v jedne kleci vetsinou nedelaji dobrotu. Navic neni jiste ze se jedna o dva samce a dve samice, klidne to muzou byt vsechno samicky a nebo i jiny pomer. Osobne jsem chuvicky nikdy nechoval, nemam s nimi osobni zkusenost. Co jsem mohl cist tak specialne u chuvicek je doporucovano drzet je po parech, jinak diky sve povaze rady hnizdi v jedne budce.
S pozdravem smidla.eu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík