Andulka má zánět v očích, vypadá to jako "dvojité" víčko z kterých vytéká zřejmě hnis. Snažím se vyplachovat Opthal vodou, ale myslím si, že by se to mělo přeléčit antibiotiky. Kolega mi doporučil TOBRADEX. Má někdo s tímto onemocněním a léčbou zkušenosti? Přikládám ne moc kvalitní fotografie z mobilu. Pták je jinak klidný, přijímá potravu a normálně lítá, tedy asi i vidí.
waltin
napsal(a):
Andulka má zánět v očích, vypadá to jako "dvojité" víčko z kterých vytéká zřejmě hnis. Snažím se vyplachovat Opthal vodou, ale myslím si, že by se to mělo přeléčit antibiotiky. Kolega mi doporučil TOBRADEX. Má někdo s tímto onemocněním a léčbou zkušenosti? Přikládám ne moc kvalitní fotografie z mobilu. Pták je jinak klidný, přijímá potravu a normálně lítá, tedy asi i vidí.
Asi naprosto stejný problém jsem měl u dvouch zakoupených ptáků (fotky jsou opravdu ve špatné kvalitě ) abych mohl posoudit, přesto si myslím, že jde o vápenku, která byla léčena stylem olej,...prostě přeléčený kus !, kdy se zabránilo pouze, estetickému problému, ale nikoliv roztočoj, aby napadl měkou tkán (byl pouze vyhnán z viditelných míst ). Pokud by se jednalo o nějaký zánět oka, pták by na něho neviděl.Jen můj názor.
Strnad
XXX.XXX.144.116
waltin
napsal(a):
Vápenku bych 99,99% vyloučil. Zkusím Opthalframykoinové kapky.
To oko není zanícené.