Prosím o radu, "puchýřek" na zebřičce

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2016 14:24
Jane088

XXX.XXX.96.99

Prosím o radu, jestli někdo nevíte, co to je, vím že takový jedinec je vyřazen z chovu, ale mám problém a to ten, že již má mláďata, která jsou opeřená a za chvíli budou létat, takže se mi je nechce zabíjet, dokud nevím co by to mohlo být... Pokud někdo víte, byla bych ráda za jakoukoli radu, případně zda můžu zebřičku nechat dál ve společné voliéře, chtěla bych si pořídit totiž nové ptáky, tak doufám že to není nějak přenosné.. Veterinář je zde jen jeden a není specializovaný na ptáky, takže mi neporadí.. Nenechala bych jí se rozmnožovat, bohužel sem si toho kvůli křídlům nevšimla, děkuju za každou radu.

Strnad

7.6.2016 14:57
Strnad

XXX.XXX.144.116

Jane088 napsal(a):
Prosím o radu, jestli někdo nevíte, co to je, vím že takový jedinec je vyřazen z chovu, ale mám problém a to ten, že již má mláďata, která jsou opeřená a za chvíli budou létat, takže se mi je nechce zabíjet, dokud nevím co by to mohlo být... Pokud někdo víte, byla bych ráda za jakoukoli radu, případně zda můžu zebřičku nechat dál ve společné voliéře, chtěla bych si pořídit totiž nové ptáky, tak doufám že to není nějak přenosné.. Veterinář je zde jen jeden a není specializovaný na ptáky, takže mi neporadí.. Nenechala bych jí se rozmnožovat, bohužel sem si toho kvůli křídlům nevšimla, děkuju za každou radu.

Dobrý den, podle mě se jedná o cystu.

7.6.2016 22:15
machlena

XXX.XXX.96.13

Jane088 napsal(a):

Je to na kostrči...vypadá to na ucpanou mazovou žlázku. Možná by si s tím vet. jednoduše poradil. Zkuste mu věřit a zajděte za ním.

7.6.2016 22:44
Jane088

XXX.XXX.96.99

machlena napsal(a):
Je to na kostrči...vypadá to na ucpanou mazovou žlázku. Možná by si s tím vet. jednoduše poradil. Zkuste mu věřit a zajděte za ním.

Bohužel nejbližší veterinář který se specializuje i na ptactvo je dost daleko, bojím se že by zebřička nepřežila cestu, momentálně nemám k dispozici auto.. ale děkuju za odpověď.. jinak myslíte že může tento pták být bez problému s ostatními?

7.6.2016 22:47
Jane088

XXX.XXX.96.99

machlena napsal(a):

Asi to ale zkusím, risknu to a zkusím ji k veterináři převést.. stejně by jinak zřejmě nepřežila..

Přidejte reakci

Přidat smajlík