Dobrý den, nedávno (5 dnů) :) jsem si pořídila korelu. Přiznám se pořídila jsem si ji ze "zveráče" chtěla jsem od chovatele, ale víte jak, chci to teď hned, byla jsem nedočkavá a když jsem ji viděla, tak jsem se hned zamilovala. První den strávila v kleci, nehrála si, ani si nedivím, byl to pro ni stres, jeden den ji přivezli do obchodu a druhej den jsem si ji odvezla já. Semínka ale našla a ještě večer zobala. Druhý den jsem si řekla, že ji pustím ikdyž není zvyklá, ale určitě je to pro ni super novinka. oblíbila si obývací skříňku, nejvejš položené místo v obýváku dala jsem jí tam tedy klec když tam sedala, trvalo jí fakt chvilinku než si zvykla že jí na její přistávací ploše něco přibylo a hle je tam jídlo. Takže jí do klece dávat nemusím, zkrátka si to řekla sama. Je s námi tedy chvilku, ale co mi dělá starosti.. dobře z ruky ještě nic nechce, ale už ani moc neuhýbá, ale má tam jablíčko, piškoty, senegál a do ničeho ani nezobla. Jen ty semínka z misky. Ani si moc nehraje, má rolničky zvonečky, prolejzačky a nejvíc jí baví lézt po kleci a po zácloně, kterou jsme chtěli oddělat, ale asi ne, protože po ní šplhá až ke stropu. Taky tedy mi ve zveráči řekli že je to kluk.. no já myslím že holka, jediný co bych řekla že se trefili, že je ještě mladá, že to úplně není dospělý jedinec. Nevím zkušenosti s dospělostí opravdu nemám a u korel se to prý poznává těžko, spíše mi přijde podle barev. Dávám i fota jestli poradíte jestli je to holka nebo kluk a taky, jeslti mám být trpělivá třeba si uzobne alespoň toho jablíčka nebo čehokoli jiného, nechci aby strádala... Jinak v kleci nespí první 2 dny byla v menší klícce, kterou jsme následně vyměnili za větší aby tam mohla lézt. I tak se tam chodí jen najíst (pít jsem ji ještě neviděla ale zobákem se pítka přidržovala) a stejně než zareagujeme že tam je, tak vyleze a sedne si na špičku a sedí tam. Taky ještě je normální když lítá po obejváku že tak křičí? Možná tím křikem na sebe jen tak upozorňuje, fakt nevím, jinak je tichoučká, jen při letu řve jak kdyby ji na nože brali, jak vstanu a jdu k ní, tak je tichoučko a pozoruje.
Děkuji za radu taky myslím, že je to ženská ale třeba dnes mi začala dělat jednu věc, když na ní mluvím, zpívám, pískám, čímkoli házím, prostě se jí snažím věnovat, je v pohodě, sleduje poslouchá, ale na chvilku si sednu, koukám třeba na telku nebo pc a po chvilce ke mě letí a kousek přede mnou se zarazí a lítá kolem mě. Jelikož není ochočená na ruku ještě neumí, tak jsem se akorát lekla :D ale spíše to vypadalo jakoby si chtěla sednout třeba na monitor ale bojí se, nevím. Vždy to dělá když se jí chvilku nevěnuju, píská a takhle dělá jakoby nálety když se ale zvednu a jdu na ní mluvit tak je pokoj...je to třeba z její strany opravdu nějaký náznak, že chce mi být blíže nebo spíše je to, že ve mě vidí hrozbu. Fakt nevím, vždy to udělá nečekaně a já se akorát tak leknu protože nevím jeslti mám nastavovat ruku nebo se krejt