TonDek
XXX.XXX.64.68
Dobrý den, mám nový párek kanárků a protože jsou staří teprve 10 měsíců, jsou oddělení aby se ještě nepářili. Příroda však byla asi silnější a samička snesla vejce na zem. bylo to pravděpodobně z krmítka, na kterém sedí a vajíčko se samozřejmě rozbilo. Podle chování samičky asi nebude poslední a tak by mě zajímalo, co je nejlepší udělat. Kanárky už nějaké mám i odchovávám, ale tohle se mi ještě nestalo. Díky za radu.
TonDek
napsal(a):
Dobrý den, mám nový párek kanárků a protože jsou staří teprve 10 měsíců, jsou oddělení aby se ještě nepářili. Příroda však byla asi silnější a samička snesla vejce na zem. bylo to pravděpodobně z krmítka, na kterém sedí a vajíčko se samozřejmě rozbilo. Podle chování samičky asi nebude poslední a tak by mě zajímalo, co je nejlepší udělat. Kanárky už nějaké mám i odchovávám, ale tohle se mi ještě nestalo. Díky za radu.
Napíšte dve možnosti, čo navrhujete vy. Ďakujem za úvahu.
TonDek
XXX.XXX.64.68
rastislavmpavelka
napsal(a):
Napíšte dve možnosti, čo navrhujete vy. Ďakujem za úvahu.
Napadají mě tři možnosti.
1. Dát samičce hnízdo aby dokončila snůšku a nechat ji sedět aby se nevysilovala dalším snášením.
2, Dát ji i samečka a nechat je dělat to, co jim příroda poručí.
3. Nedělat nic a nechat tomu volný průběh. Dnes další vejce sice nesnesla ale stále často sedí na krmítku s hlavou uvnitř.
Jiné možnosti mě nenapadají a hlavně nevím, která by byla ta nejlepší.