Samička kanára snáší vejce na zem

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

TonDek

26.5.2016 21:13
TonDek

XXX.XXX.64.68

Dobrý den, mám nový párek kanárků a protože jsou staří teprve 10 měsíců, jsou oddělení aby se ještě nepářili. Příroda však byla asi silnější a samička snesla vejce na zem. bylo to pravděpodobně z krmítka, na kterém sedí a vajíčko se samozřejmě rozbilo. Podle chování samičky asi nebude poslední a tak by mě zajímalo, co je nejlepší udělat. Kanárky už nějaké mám i odchovávám, ale tohle se mi ještě nestalo. Díky za radu.

26.5.2016 22:09
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

TonDek napsal(a):
Dobrý den, mám nový párek kanárků a protože jsou staří teprve 10 měsíců, jsou oddělení aby se ještě nepářili. Příroda však byla asi silnější a samička snesla vejce na zem. bylo to pravděpodobně z krmítka, na kterém sedí a vajíčko se samozřejmě rozbilo. Podle chování samičky asi nebude poslední a tak by mě zajímalo, co je nejlepší udělat. Kanárky už nějaké mám i odchovávám, ale tohle se mi ještě nestalo. Díky za radu.

Napíšte dve možnosti, čo navrhujete vy. Ďakujem za úvahu.

TonDek

27.5.2016 21:21
TonDek

XXX.XXX.64.68

rastislavmpavelka napsal(a):
Napíšte dve možnosti, čo navrhujete vy. Ďakujem za úvahu.

Napadají mě tři možnosti.

1. Dát samičce hnízdo aby dokončila snůšku a nechat ji sedět aby se nevysilovala dalším snášením.

2, Dát ji i samečka a nechat je dělat to, co jim příroda poručí.

3. Nedělat nic a nechat tomu volný průběh. Dnes další vejce sice nesnesla ale stále často sedí na krmítku s hlavou uvnitř.

Jiné možnosti mě nenapadají a hlavně nevím, která by byla ta nejlepší.

28.5.2016 09:04
eli22

XXX.XXX.181.33

Určitě jim umožněte zahnízdit.10 měsíců je na kanárky už v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík