Moc prosím, dostala se mi dnes do rukou hrdlička...dle vyhledávání je to hrdlička chechtavá a asi je to mládě...nemám s ní absolutně žádné zkušenosti a moc se mi o ní nepodařilo vyhledat.mám jí v malé klícce zatím na verandě..Ale potřebuji vedet, kde ji nejvhodnějí mít ale hlavně mě trápí, jestli nevadí že je sama?Neměla by byt chovaná v páru?Neb s více?Máme i velkou zahradu tak by slo vymyslet i něco tam..jsem na tété stránce prvně, proto prosím kdo můžete budu ráda za jakoukoli radu...spíše na email alka.kuc@centrum.cz.
alenakuc
napsal(a):
Moc prosím, dostala se mi dnes do rukou hrdlička...dle vyhledávání je to hrdlička chechtavá a asi je to mládě...nemám s ní absolutně žádné zkušenosti a moc se mi o ní nepodařilo vyhledat.mám jí v malé klícce zatím na verandě..Ale potřebuji vedet, kde ji nejvhodnějí mít ale hlavně mě trápí, jestli nevadí že je sama?Neměla by byt chovaná v páru?Neb s více?Máme i velkou zahradu tak by slo vymyslet i něco tam..jsem na tété stránce prvně, proto prosím kdo můžete budu ráda za jakoukoli radu...spíše na email alka.kuc@centrum.cz.
A ona je nějaká zraněná? Nebo sama nežere nebo jak to je? Pokud je ok, tak proč ji nepustíte?
Uživatel s deaktivovaným účtem
eli22
napsal(a):
A ona je nějaká zraněná? Nebo sama nežere nebo jak to je? Pokud je ok, tak proč ji nepustíte?
Pouštět rozhodně ne, to by nepřežila. Navíc je mladá. Jinak je nejlepší chovat v páru ve voliéře i po domácku vyrobené.
miloš62
napsal(a):
Tak jedna rada lepšia ako druhá. Hrdlička chichotavá nepatrí do našej prírody, prečo ju teda pustiť? A odkiaľ viete, že je to samička, to si až taký odborník? Kde už sa má človek spýtať ak nie na chovatelskej diskusii, ale nepíšte prosím hovadiny.
No pardon. Nečetla jsem pořádně, brala jsem to jako normální hrdličku (zahradní). "chechtavé" jsme si nějak nevšimla . Proto ta reakce.
Dobrý den, mám hrdličku se zvláštním cukrováním, a zvláštní je, ze to dělají i její příbuzné. Vždycky začne: Kok' ruuu Kok'ruiu...kok, kok, ...kok'ruuu, nevěděl by někdo čím to je? Děkuji
A dělá to nepravidelně..
Tak to bude asi prostě nějaká genetická vada.
bflmpz
napsal(a):
Promin ale geneticka vada ses ty...je to normalni hlasovy projev kdy se tzv.zalkne u holubovitych(mekkozobych)vcelku normalni jev.
Jo v pohodě, s tím se vyrovnám.