Amazonan venezuelsky parenie

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

martin321

30.4.2016 11:34
martin321

XXX.XXX.60.5

Ahojte mam dom par amazonanou venezuelskych. Samica ma uz 13 rokov a samec uhynul. dal som k nej mynuly rok samca ktory ma 5 rokov. Myslite ze to nebude problem? Zatial sa k sebe nejak velmi nemaju. Hlavne pri krmeni samicu nechce samec pustit k miske. Nejaka rada? Dakujem.

leadbeateri

2.5.2016 22:38
leadbeateri

XXX.XXX.59.171

Ahoj. Že samec amazoňana nechce pustiť samicu ku kŕmeniu je úplne normálne, to vychádza z ich nátury. Pokiaľ máte možnosť, dajte im ďalšiu misku na krmivo, aby mohla samička žrať súčasne bez obmedzenia samčekom. Nie je vážny problém v tom, že samček samičku usmerní, ale predchádza sa tým stresu samičky. To je dôležité k harmonizácii páru. Nie vždy si amazoňany prejavujú takú náklonnosť ako ary alebo kakadu. Veľakrát si preberajú pierka iba vtedy, keď ich chovateľ nevidí. A okrem toho odchovať amazoňany venezuelské nie je vôbec jednoduché, musíte byť trpezlivý. Päťročný samček je akurát dospelý, dajte tomu ešte 2 - 3 roky a uvidíte. Dôležité je aj to, aby samička mala záujem o búdku a chodila do nej. Ak tak nerobí, skúste zmenu a hlavne im doprajte kvalitné diétne krmivo, tzn. veľa naklíčeného krmiva, zeleninu, ovocie, oriešky, šípky a pod. K tomu je vhodná väčšia voliéra.

Přidejte reakci

Přidat smajlík