Chování arating v párech

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mikšanda

28.4.2016 23:16
Mikšanda

XXX.XXX.125.248

Ahoj, netušíte jak by se chovaly aratingy, kdyby byly dvě, každá v jiném pokoji? Jde mi o to, že si chci pořídit papouška, ale malme doma už aratingu a líbí se mi jejich povaha, nicméně je bohužel zvyklá na mé rodiče a mě není takovým mazlem jakého bych si přála, ale mám strach, že když si koupím ještě jednu, tak v době kdy nebudem doma na sebe budou křičet přes celý byt. Případně zda nevíte o nějakém druhu papouška co má obdobnou povahu.

29.4.2016 09:08
eli22

XXX.XXX.181.33

Mikšanda napsal(a):
Ahoj, netušíte jak by se chovaly aratingy, kdyby byly dvě, každá v jiném pokoji? Jde mi o to, že si chci pořídit papouška, ale malme doma už aratingu a líbí se mi jejich povaha, nicméně je bohužel zvyklá na mé rodiče a mě není takovým mazlem jakého bych si přála, ale mám strach, že když si koupím ještě jednu, tak v době kdy nebudem doma na sebe budou křičet přes celý byt. Případně zda nevíte o nějakém druhu papouška co má obdobnou povahu.

Budou s největší pravděpodobností řvát jako tur.Nedávno mi jeden chovatel nabízel dvě aratingy sluneční zcela zdarma. Celá rodina na pokraji šílenství.

29.4.2016 09:38
platicerus

XXX.XXX.238.250

To ano jak su pekne tak su hlučne.

Mikšanda

29.4.2016 10:03
Mikšanda

XXX.XXX.101.13

A myslíte, že když si pořídím jiný druh, že nebudou tak hluční? Když k tel aratinze pořídím třeba amazonka, tak že si nebudou tolik povídat?

29.4.2016 10:40
eli22

XXX.XXX.181.33

Mikšanda napsal(a):
A myslíte, že když si pořídím jiný druh, že nebudou tak hluční? Když k tel aratinze pořídím třeba amazonka, tak že si nebudou tolik povídat?

Já mám dva mníšky, jsou v jednom pokoji, každý ve své kleci a přes různé názory na jejich hlasitost, jsou to u nás velmi tišší papoušci, celý den nevydají hlásku a když ano, tak bud´ pískají nějakou písničku nebo povídají. V Ale v momentě, kdy bych dala jednoho do jiného pokoje, křičejí na sebe jako blázni. Možná by se časem zklidnili, ale to jsme tak dlouho nezkoušela. Takže těžko radit. Možná že ten amazonek by byl klidnější. Ale na 100% nikdo neřekne.

29.4.2016 11:07
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.39

Dobrý den.
Čistě teoreticky, každý druh má jiný hlasový projev a na ten reaguje. Mám papouška kouřového, papouška konžského a pár pyrur v jedné místnosti a neodpovídají si, pokud vůbec se ozvou. V dalších místnostech mám pyrury a ani na ně nereagují, pouze zase jen pyrury.

Mikšanda

29.4.2016 12:56
Mikšanda

XXX.XXX.101.13

Jasný, takže je velká šance, že když to bude jiný druh tak to nebude tak hrozné. Tak teď už jen najít vhodný druh z toho už jsem celkem zoufalá tedy, vůbec nevím podle čeho se rozhodovat. Vím jen, že chci aby to byl střední papoušek, menší než žako a aby jeho hlasový projev nedrásál uši.

Přidejte reakci

Přidat smajlík