Mikšanda
XXX.XXX.125.248
Ahoj, netušíte jak by se chovaly aratingy, kdyby byly dvě, každá v jiném pokoji? Jde mi o to, že si chci pořídit papouška, ale malme doma už aratingu a líbí se mi jejich povaha, nicméně je bohužel zvyklá na mé rodiče a mě není takovým mazlem jakého bych si přála, ale mám strach, že když si koupím ještě jednu, tak v době kdy nebudem doma na sebe budou křičet přes celý byt. Případně zda nevíte o nějakém druhu papouška co má obdobnou povahu.
Mikšanda
napsal(a):
Ahoj, netušíte jak by se chovaly aratingy, kdyby byly dvě, každá v jiném pokoji? Jde mi o to, že si chci pořídit papouška, ale malme doma už aratingu a líbí se mi jejich povaha, nicméně je bohužel zvyklá na mé rodiče a mě není takovým mazlem jakého bych si přála, ale mám strach, že když si koupím ještě jednu, tak v době kdy nebudem doma na sebe budou křičet přes celý byt. Případně zda nevíte o nějakém druhu papouška co má obdobnou povahu.
Budou s největší pravděpodobností řvát jako tur.Nedávno mi jeden chovatel nabízel dvě aratingy sluneční zcela zdarma. Celá rodina na pokraji šílenství.
Mikšanda
XXX.XXX.101.13
A myslíte, že když si pořídím jiný druh, že nebudou tak hluční? Když k tel aratinze pořídím třeba amazonka, tak že si nebudou tolik povídat?
Mikšanda
napsal(a):
A myslíte, že když si pořídím jiný druh, že nebudou tak hluční? Když k tel aratinze pořídím třeba amazonka, tak že si nebudou tolik povídat?
Já mám dva mníšky, jsou v jednom pokoji, každý ve své kleci a přes různé názory na jejich hlasitost, jsou to u nás velmi tišší papoušci, celý den nevydají hlásku a když ano, tak bud´ pískají nějakou písničku nebo povídají. V Ale v momentě, kdy bych dala jednoho do jiného pokoje, křičejí na sebe jako blázni. Možná by se časem zklidnili, ale to jsme tak dlouho nezkoušela. Takže těžko radit. Možná že ten amazonek by byl klidnější. Ale na 100% nikdo neřekne.
Mikšanda
XXX.XXX.101.13
Jasný, takže je velká šance, že když to bude jiný druh tak to nebude tak hrozné. Tak teď už jen najít vhodný druh z toho už jsem celkem zoufalá tedy, vůbec nevím podle čeho se rozhodovat. Vím jen, že chci aby to byl střední papoušek, menší než žako a aby jeho hlasový projev nedrásál uši.