Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.8.2015 06:38

Dobrý den, chtěl bych jet na burzu do Zwolle a chci se zeptat na pár informací tech kteří tam třeba jezdí nebo tam už někdy byly...Scháním amazoňany modročelé a jeden chovatel mi řekl že to tam nemá cenu že tam skoro žádní nejsou a když tak že předražení tak bych se chtěl zeptat zda je to pravda nebo ne.Děkuji za slušnou odpověd.

21.8.2015 11:54
jardda

XXX.XXX.45.208

Dobrý den,
Na tuto burzu jezdím pravidelně a vždycky se na ni těším, protože takovou druhovou pestrost ptáků, jen tak nevidíte od zebřiček, až po rybáky prostě taková malá prodejní EXOTA.
Co se týká koupě, tak je to opět individuální, ale většinou platí, že ptáci jsou dražší např. obyčejná pestá u nás cca 20 euro venku 30-40 euro, tyrkysák v opalinové řadě cca 80-100euro u nás kolem 1000Kč, zpěváci rubina 100euro/pár..., jinak je dobré si ptáky domluvit na prodej a koupě předem, s tím že si je pouze na místě předáte (tak to dělám já).
Dále je třeba si uvědomit, že nejkvalitněší ptáky si podělí Holanďané mezi sebou a na burzu se vozí po většinu přebrané zbytky. U nás na větších burzách seženete i lepší a levnější ptáky. Osobně si myslím, že kvalitní modročelé není problém sehnat ani u nás. Uvědomte si, že když se cokoliv s ptákem stane už nemáte žádné zastání... takže jsem Vám asi moc nepomohl, jen možná zozšířil úhel pohledu. JP.

21.8.2015 13:35

Děkuji za komentář.No já bych nejrači koupil ptáky doma jenže je skoro nemožné nějaké pěkné sehnat a když už je náhodou někdo má tak je nechce prodat..ja už jsem objezdil hodně chovatelů ale jen u pár by se dalo vybrat..jenže ti ptáky neprodavají do ČR...jestli víte o nějakém chovateli co by měl na prodej nějaké modročelé tak bych vás poprosil třeba o kontakt a já bych jim napsal...no a pokud de třeba o ptáky z venku jako třeba ze Zwolle když sem viděl třeba korely jak velikostně se to stěmi co sem viděl u nás nedá moc srovnat chocholky 8cm a cena jen o malo větší než u nás ale stojí to zato...prostě i když sou už přebrané z holanska pořád si myslím že to stojí za to...samozřejmě je to risk ale tak to je i u nás..

21.8.2015 14:23
arara1981

XXX.XXX.159.11

Pekne modrocele sa urcite daju v CR zohnat teda pokial nehladate vyrazne zlte modrocele ale zasa na druhu stranu je tiez dobre pre ozivenie krvy doniest nieco z daleka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík