Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

harsovap

24.7.2015 10:11
harsovap

XXX.XXX.207.222

Dobrý den.
prosím o radu, mám čtyřměsíčního samečka, teď jsem si k němu pořídila ještě asi dvouměsíční samičku, ale nějak se mi nedaří je skamarádit. První den jsem nechala každého v jedné kleci, jen jsem je postavila vedle sebe, ale andulák jí totálně ignoroval. V různých internetových diskuzích jsem se dočetla, že je lepší první andulku pustit na volno a do její klece dát novou, což jsem udělala, ale teď si tím nejsem tak úplně jistá. Andulák se tváří hodně dotčeně, přestal chodit na ruku, nefunguje ani klas prosa, jenom sedí na kleci a povykuje, kdykoliv se samička dotkne nějaké jeho hračky, popřípadě se jí s křikem snaží štípnout, když se k němu přes klec přiblíží. Takhle je mám zatím druhý den, ale nevypadá to, že by jí vzal na milost. Nemá někdo z Vás nějaký způsob jak je skamarádit?

24.7.2015 10:31
nosfi

XXX.XXX.169.163

Nechte je zatím odděleně a vyčkejte, možná pořiďte nové hračky, aby si na ně žádný pták nedělal výhradní nárok. Já mám teď nového aymaráka doma měsíc a samice ho nejdřív napadala a křičela na něj kdykoliv se přiblížil ke společné straně klecí, ale postupně se to lepší. Pokud se budou hádat i po půl roce, nejspíš si nesednou, ale po pár dnech i týdnech je brzo na posouzení.
A váš andulák je uražený, snad ho to přejde. :).

harsovap

24.7.2015 10:48
harsovap

XXX.XXX.207.222

Děkuju za radu. Myslela jsem, že když jsou takhle mladí, srovnají se spolu rychleji. Jsou to moje první andulky, sice jsem něco načetla, ale spoustu věcí zjišťuju až za pochodu. Že se novou kamarádkou anduláka tak dotknu, mě ani ve snu nenapadlo. :).

24.7.2015 13:07
nosfi

XXX.XXX.169.163

Andulky a podobní ptáčci se většinou kamarádí rychle, ale jsou i výjimky. Moje aymara zase žárlila a pořád chtěla drbat za krkem, hrozně se vtírala do přízně. Ale ze 14 dní se srovnala do původního stavu (možná škoda). Když na něj přestala tolik nadávat, zkouším je zvykat na přítomnost toho druhého. Agresorku pustím a na klec nového samce umístím pamlsek tak, aby ho mohli žrát oba. Když se samice zaměstná jídlem, nemá chuť útočit toleruje jeho blízkost a samec ví, že nemá prostrkávat zobák nebo nohy klecí.

Tento týden jsem to zkoušela i obráceně. Nejdřív mu šla po nohách, ale mrkev u nás řeší všechno. :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík