Dobrý večer
ráda bych se zeptala zkušenějších chovatelů zda se jedna o pár ? Dříve jsem měla více papoušků (andulky, kakariky, korely, zpěváky), po přestěhování a po několika letech jsem se rozhodla pořídit si páru rosel a zavádí mě jejich chování, mám je doma 4 dny a červená která by měla být samice zpívá a křičí jakoby to byl samec. Jak to vidíte vy, jsou to letošní mladé. Brala jsem roselu pestrou od chovatele přes 3 vesnice a jednu roselku právě tu samičku červenou od chovatele přes 3 domy...je možné že slyší své rodiče a sourozence a tak je vyvolává a nebo je to opravdu přeci jen samec. Děkuji za názory.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ta červená je samec a ta přírodní je samička.Máte to na opak ale takto je to dobrá kombinace, mladé budou přírodní a červená.
Jéé tak pár to je ale přimo naopak...to jsem netušila :-D jelikož červená byla z těch všech nejmenši i dle hlavy a u pestrých zase naopak...zarazilo mě to strašné zpíváni, jelikož všude čtu že se samička moc hlasitě neprojevuje...ale i v kleci když jsou vedle sebe červená je menší než pestrá...no a přitom mě to dali několikaletí chovatelé
Ta přírodní je určitě starší než ten samec, je vcelku ještě moc mladý takové já ještě neprodávám.Samec byl v hnízdě narozený asi poslední je to ještě takové nedochůdče.Ale za rok bude jistě samec jak má být.
A ta přírodní pestrá se ještě malinko dobarví nebo ne ?
právě jsem chtěla pestrého samce aby byl krásně zbarvený a pestrý a samička bledší a červená
no je to známý a mohli jsme si vybrat...a já zvolila nejmenší myslela jsem jasnou samičku ale bude to tedy asi tím že je nejmladší
a podle čeho se to nejvíce pozná..dle hlavy ?
Už jen trochu ale nebojte ten samec bude také krasný.Podle hlavi se to nedá vždy určit ale je tam více věcí barva, zobák, chování.
Podle těch fotek to skutečně vypadá že samec je ten červený a samice přírodní. V každém případě, ale toho červeného vyřaďte z chovu. Pokud je drobný tak si tím zbytečně pokazíte odchov. Teď už určitě nijak zvlášť nedoroste.
Podle fotek se i zdá, že červený už přepeřuje a bude starší od toho přírodního ptáka. Ten přírodní vypadá na nedávno osamostatněné mládě.
Já bych to tak nechal, měl jsem před rokem také u penantů dva samce po vylítnutí takové nedochůdčata proti sourozencům a do roka snich byli krásní samci.Je to na vás, já osobně bych to nechal tak.
Já je mám jen pro potěšení oka...pokud sednou budu ráda...když ne nebudu to řešit
je to jen pár do venkovní voliéry která nám po předchozích chovech jediná zůstala
tak jsem chtěla barevné papoušky v rozumné cenové relaci..proto jsem volila rozelky
myslela jsem si tedy dle hlavy a velikosti že červená je samice a přírodní samec...zaskočilo mě že to je přimo naopak
mám zkusit nafotit více fotek nebo je to jasné ?
děkuji za reakce...ten červený je mládě staré 3 měsíce...ten přírodní netušim ale je letošní...
vyměnila bych toho červeného...ale zase když je to jen pro radost...už se spolu sžili nechala bych to tak
a čim to je že samička je mohutnější než samec ? I na zobáku to je vidět...je to tim že samec je slabý kus ?
Tak jsem je ještě nafotila
a přidávám
k sobě mě nechtějí pořádně jít..tak nemám možnost porovnání na fotce vedle sebe.
Markéta25
napsal(a):
Tak jsem je ještě nafotila
a přidávám
k sobě mě nechtějí pořádně jít..tak nemám možnost porovnání na fotce vedle sebe.
Lidé také nejsou stejně vysocí, ale né prostě v budce ho málo krmili.Sourozenci byli dravější to má hodně příčin.Nechte to tak za rok budou stejní.