Rozbyta vajiska andulky

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2015 19:33
cudllik

XXX.XXX.219.73

Dobry den mam problem s andulkami mam je venku ve voliere a mam 5 paru andulek a parek korel a nekolikrat se mi stalo ze andulka sedi na bydelku a vypadne z ni vajicko na zem a rozbyje se budky ma ji a perou se jen o jednu poradte proc se to deje dekuji.

7.7.2015 21:15
Plachetka

XXX.XXX.108.221

Doporučuje se u (hejnoveho)chovu dávat jednu či dvě budky navíc.Nektere samice u andulek jsou dosti vybíravé...

7.7.2015 22:28
geldek

XXX.XXX.237.194

Píše se, že v hejnu by nemělo být více samiček než samečků, že se pak perou a rozbíjejí si vajíčka. Loni jsme založili malý chov - a protože jsme nakupovali mláďata, ne úplně se nám podařilo uhodnout pohlaví, a pak jsme nevěděli, jak se dají do párů, tak jsme nechali o jednu samičku navíc, ale také i o budku navíc. A zajistili, aby všechny budky byly stejně atraktivní - jsou stejné, se stejnými světelnými podmínkami, ve stejné výšce. Zahnízdily všechny samičky, dvě mají společného samečka, dokonce mají sousední budky. Obešlo se to bez jediného problému. Nelezly si do budek, neničily vajíčka, nepraly se a od 5 samiček jsem jen jednou našla vajíčko na zemi pod větvemi na opačné straně voliéry než jsou budky.
Nemohu moc v odchovu radit, jen nyní hnízdí po druhé - opět bez problémů, soubojů, úhynů...
jen mě napadá, jestli právě umístění nebo tvar budek není tím jablkem svárů a problémů. O atraktivnější místo se i v přírodě svádějí kruté souboje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík