Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s chovem více druhů křepelek najednou? Jako čínské, japonské, kalifornské a další? Případně nechováte někdo i jiné druhy než čínské a japonské?
Dobrý den,
chovám křepelky čínské... zásadně pouze v párech. Kohoutek mi útočil i na kalifornské. Odchovy nechávám pohromadě tak do druhého měsíce života, pak se mi začínají kohoutci prát, tak odděluji. Špatné zkušenosti mám i ze skupin ( jeden kohoutek a více slepiček)... pokud se nepobijí, tak odchovy nestojí za nic.
Některý kohoutek nemůže být ani se svými mladými, jiný je vodí a chrání jak kvočna. Je to kus od kusu.
S pozdravem
Autrata Jan
chov-exotu-autrata.webnode.cz.
Čínské jsou agresivní, to mám i svou zkušenost, ale co třeba kalifornské a japonské? Ty se spolu nesnesou?
napsal(a):
Čínské jsou agresivní, to mám i svou zkušenost, ale co třeba kalifornské a japonské? Ty se spolu nesnesou?
Dobrý večer, krátce jsem oba tyto druhy (japonské a křepely kalifornské) choval ve společné voliéře 4 krát 1.5 metru. Po velice krátké době jsem musel oba druhy oddělit, jelikož kohoutek křepela kalifornského začal šíleně prohánět japonské křepelky, a ty se musely pořád skrývat. Naopak s křepelkami čínskými se mi křepelové kalifonští snášeli bez problémů (ale ty jsem měl ve voliéře jen krátce).