Zdravím,
měla bych dotaz ohledně korely, která pochází z velké vnitřní voliéry, kterou majitel ruší. Ve voliéře byli 3 samci korely + mix, hlavně Fišeráci a zebřičky. Cca 100 ptáčků. Jedna korela se prodala, jedna bohužel při transportu umřela a ta co zbyla, tak jsem si vzala. Koupila jsem ji klec - viz foto. Doufám, že jsem dobře určila pohlaví
Byl by tu někdo tak šikovný a určil mi cca stáří? A poradil, jestli bude možné korelku ochočit, případně vypouštět. Máme velmi ochočeného a drzého anduláka, tak věřím, že by se díky němu podařilo korelu dostat z klece, aby se proletěla. Případně, zda mu pořídit kamaráda.
je to samec cca 1 až 3 roky stary ochočit 80% by se dal ale hodně pomalu hlavně nespěchat ze začatku bych nepouštěl at si zvykne na svou klec a na vaši rodinu. Zatim bych jen krmil v kleci a pomalu Pepika zvykal na jmeno ktery mu daš a každo denni ritual tv vysavač radio atd. Pokud neni ochočeny od majitele skusil bych mu dat ruku do klece a v ruce klas prosa at si zobne pokud bude chtit.
Děkuju, samozřejmě, že ho necháváme aklimatizovat, malinko syčel nebo spíš mi to přišlo jako odfouknutí, ale v kleci si nechá manipulovat s miskama, dodávala jsem mu tam dnes i hračku a sépiovou kost a v pohodě, neútočil. Klásek jsem zkoušela, ale zatím se spíš bojí, ale reaguje na popiskování, mluvení a mlaskání
Povedla se i lepší fotka a oproti včerejšku vypadá daleko líp