Dobrý den, chtěla bych poprosit o jakoukoliv informaci, pomoc. Prodala jsem před rokem kobylku ČMB. Kobylka, byla absolutně hodná, jen na ježdění trošku veselejší, na normálních udidlech se dala zvládnout (anglické sedlo ). Dnes na FB, její nový majitel umístil fotky, které mi vyrazili dech, na sobě měla westernové sedlo, pákové udidlo. Koukám dál na fotky, a ona v zápřahu, celá s pocená, v oku žádná jiskra a hlavně PÁKOVÉ udidlo.. Chci se zeptat, je vůbec normální pákové udidlo do zápřahu? Na kobylku šetřím, chci ji zpět, je nějaká možnost, že by mi ji zpátky neprodal. Dnes jsem s panem majitelem vyměnila vcelku nehezké názory.
ale nemůžu to tak nechat. Ona byla pro mě vším. Ráda pošlu fotku aby jste sami usoudili. Děkuji předem a zároveň prosím o jakýkoliv názor.
Zdravím Vás. Řeknu Vám, ale asi to, co nechcete slyšet. Klisnu jste prodala Vy, bylo to Vaše svobodné rozhodnutí, nového majitele jste také, předpokládám, vybírala sama, není to tak?
Westernové sedlo není nic zlého, páka, pokud se s ní umí pracovat, tak také ne. Pro chladnokrevníka není tah také žádné týrání. No a že se zpotila? To se při práci stává. Já jsem včera štípala dřevo a lilo za mě jak z vo...
Tím chci říct, že věci, které jste uvedla neznačí, že je s klisno špatně zacházeno. A už jste ji zkrátka jednou prodala, tak nemáte právo novému majiteli do toho "kafrat". Nehledě na to, že to vypadá, že soudíte jen podle fotek na FB.
A pokud ji skutečně chcete zpátky, nezačala jste příliš takticky jednat s nynějším majitelem. Tam to chtělo opatrnost a ani náznak toho, že se Vám nelíbí, co s ní dělá a ne ostrou výměnu názorů... Už vidím, jak si sype popel na hlavu a s grácií Vám jí vrací...
No, abych to uzavřela, tohle je důvod, proč nechovám, nechci se pak koukat na to, že se možná nemají tak, jak bych si představovala... A tahle "kontrola bývalých majitelů" by se měla snad zakázat. Vrhá totiž špatné světlo na něco, co je možná v pořádku...
skippy
napsal(a):
Zdravím Vás. Řeknu Vám, ale asi to, co nechcete slyšet. Klisnu jste prodala Vy, bylo to Vaše svobodné rozhodnutí, nového majitele jste také, předpokládám, vybírala sama, není to tak?
Westernové sedlo není nic zlého, páka, pokud se s ní umí pracovat, tak také ne. Pro chladnokrevníka není tah také žádné týrání. No a že se zpotila? To se při práci stává. Já jsem včera štípala dřevo a lilo za mě jak z vo...
Tím chci říct, že věci, které jste uvedla neznačí, že je s klisno špatně zacházeno. A už jste ji zkrátka jednou prodala, tak nemáte právo novému majiteli do toho "kafrat". Nehledě na to, že to vypadá, že soudíte jen podle fotek na FB.
A pokud ji skutečně chcete zpátky, nezačala jste příliš takticky jednat s nynějším majitelem. Tam to chtělo opatrnost a ani náznak toho, že se Vám nelíbí, co s ní dělá a ne ostrou výměnu názorů... Už vidím, jak si sype popel na hlavu a s grácií Vám jí vrací...
No, abych to uzavřela, tohle je důvod, proč nechovám, nechci se pak koukat na to, že se možná nemají tak, jak bych si představovala... A tahle "kontrola bývalých majitelů" by se měla snad zakázat. Vrhá totiž špatné světlo na něco, co je možná v pořádku...
Přesně tak - co je pro mě vším, to neprodávám! Dobře vám tak. Nikdy bych svého koně neprodala. Kdysi jsem se ocitla v tísni a nemohla se o koně postarat - a hádejte? Dala jsem ho do bezpl. pronájmu (naštěstí pouze jako společníka, tak na něj ani nesedali) a za nějaký čas jsem si pro něj jela šťastně zpátky!
Lidi jsou svině, takže nikomu nikdy nedám nic, na čem mi záleží. Snad jste se poučila.