Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo nějakou pozitivní zkušenost s někým, kdo poskytuje kurzy zapřahání. Na internetu je toho mnoho, Uhřice, Svobodovi, Kladruby, Sukorady… Nevím koho si vybrat, měla bych zájem o zapřahání do chomoutu, takže spíše někam k chlaďasům, ale zase hodlám zapřahat poníka, takže třeba těžký tah a přibližování dřeva mě zas tak moc nezajímá. Měla bych zájem o základy zapřahání úplně od začátku, jak naučit koně na ovládání zezadu na opratích, postrojování, potom zapřažení do lehké klády nebo pneumatiky a na závěr zápřah do vozíku. Víte o někom, kdo zapřahá poníky a umožňuje tyto výcvikové lekce? Nemusí to být nutně nějaká stáj, klidně soukromník, který je ochotný vše vysvětlit a ukázat. Díky moc
Iš zapřahá cokoliv, od poníka po těžké chlaďase. Zapřáhne ti do čehokoliv chceš. Většina koní u něj v maštali chodí v anglických postrojích, ale není problém dát chomouty. Je to o domluvě. Zvládne jak pohodové koně, absolutně syrové člověkem nepolíbené, tak i nápravu koní zkažených. Zní to jako relama, jak to tak po sobě čtu, ale je to realita. Koně mám u něj v maštali 2 roky (já ho nezapřahám) a vidím jeho práci...
buggyna
XXX.XXX.8.222
Odkud prosím vás je, a vůbec nemám cenovou představu o kurzu... zasvětili by jste mě prosím?