Ahojky,
už delší dobu přemýšlím,že bych zkusila vytvalost, jen samozejmě na té amatérské úrovni. Nelákaá mě moc parkur ani drezura...jsem moc velký stresman a vytrvalost se mi líbí, ale otázkou je jak na to....
Tak se ptám tady. Jakého máte koně nebo který se na to hodí (ekterier, vlastnosti), jak trénujete a celkově - jak začít, apod...Prostě cokoliv, co se toho týká..budu moc ráda!! Děkuji
Tohle je má kobža...lehká, v kohoutku něco přes 170cm, dlouhý neunavitelný nohy
kesau
napsal(a):
Ahojky,
už delší dobu přemýšlím,že bych zkusila vytvalost, jen samozejmě na té amatérské úrovni. Nelákaá mě moc parkur ani drezura...jsem moc velký stresman a vytrvalost se mi líbí, ale otázkou je jak na to....
Tak se ptám tady. Jakého máte koně nebo který se na to hodí (ekterier, vlastnosti), jak trénujete a celkově - jak začít, apod...Prostě cokoliv, co se toho týká..budu moc ráda!! Děkuji
Ahoj, určitě ti tady poradí povolanější, já jenom z toho, co jsem kde pochytila...
Na vytrvalost se nejvíc hodí arabi a jejich kříženci, kabardinci, karačájevci, achalové a určitě by se našlo ještě spoustu dalších plemen. U nás jsou nejdostupnější asi arabové.
Pro začátek je výborná knížka: Na vytrvalostní trati od pí. Loving. Pro začátek neocenitelná. A potom doporučuji navštívit kurz Mariny Novotné. Pro začátečníka opravdu ideální. Všechny otázky, které si tu položila jsou vlastně zodpovězeny v již zmiňované knížce :-))
Uživatel s deaktivovaným účtem
kesau
napsal(a):
Ahojky,
30km trat zvladne akykolvek kon, nezavisle na plemene. na to nepotrebujes ziadneho specialne odchovaneho. Vytrvalost nerobim, ale skusim poradit aspon nieco. Najdolezitejsi je teren. ani nie tak dlzka,ako rozmanitost, rozne nerovnosti a prirodne prekazky. Konik musi byt hlavne ochotny vliezt kamkolvek a pohybovat sa na kazdom povrchu. Na kondicku su idealne kopce. Urcite najlepsie ohladom krmenia a treningovej zataze poradia ludia priamo od "fachu".
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
30km trat zvladne akykolvek kon, nezavisle na plemene. na to nepotrebujes ziadneho specialne odchovaneho. Vytrvalost nerobim, ale skusim poradit aspon nieco. Najdolezitejsi je teren. ani nie tak dlzka,ako rozmanitost, rozne nerovnosti a prirodne prekazky. Konik musi byt hlavne ochotny vliezt kamkolvek a pohybovat sa na kazdom povrchu. Na kondicku su idealne kopce. Urcite najlepsie ohladom krmenia a treningovej zataze poradia ludia priamo od "fachu".
Ahoj, kobylka je plňaska? Běhám teďka taky s A1/1, ty kratší tratě zvládne dle mého každý kůň. Až budeš mít někdy čas, mrkni na www.haydee.wz.cz nebo na www.latenic.wz.cz
haydee
napsal(a):
Ahoj, kobylka je plňaska? Běhám teďka taky s A1/1, ty kratší tratě zvládne dle mého každý kůň. Až budeš mít někdy čas, mrkni na www.haydee.wz.cz nebo na www.latenic.wz.cz
Já kratší vytrvalost tzn.do 30 km jezdím s koníkem KHV 127 cm
a jsme naprosto spokojený a ok ..........
haydee
napsal(a):
ne, plnaska neni, jen byla do 3 let spatne zivena, tak zustala lehci, nez mela podle rodicu byt...ale pta se skoro kazdy, ze je jak prerostly A1/1
....jinak moc pekny koníky mas!!