Sed jezdce jako na židli

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2008 20:24
jurasek

XXX.XXX.112.250

takže jsme to probírali na nemoderce ,tak semka hodím fota jak to vypadalo a jak jsem ji radami snažila ten sed trochu narovnat

5.7.2008 20:27
jurasek

XXX.XXX.112.250

jurasek napsal(a):
takže jsme to probírali na nemoderce ,tak semka hodím fota jak to vypadalo a jak jsem ji radami snažila ten sed trochu narovnat

5.7.2008 23:52
kovbojicek

XXX.XXX.5.123

jurasek napsal(a):

a jeee jeee. hele slecna by mela zaklonit se... narovnat zada a hlavne nesedet na stehech, ale na zadku, lepe receno na stydkych kostech... ale kdyz se narovna a prestane se krecovite drzet, melo by to jt, zkousej s ni takovy ty klasicky cviky, pustit se a rozpazit ve vsech chodech... ale tim ze se predkloni /ortiize mysli, ze ma lepsi stabilitu/ tak si sedne do stehen a tim se pak vytvori zachodoidni posez

aspon muj nazor, ... taky tak obcas sedim,

6.7.2008 07:45
makki

XXX.XXX.1.106

jurasek napsal(a):

No a tady na té lonži by to chtělo trošku dbát na postavení koně, jinak je to pro jezdce dost nepříjemné a ten pokroucený sed je toho odrazem.

6.7.2008 08:00
janda

XXX.XXX.148.169

makki napsal(a):
No a tady na té lonži by to chtělo trošku dbát na postavení koně, jinak je to pro jezdce dost nepříjemné a ten pokroucený sed je toho odrazem.

Souhlasím s Marcelou - krom toho s jezdcem, který nemá ještě jistý a uvolněný sed, bych rozhodně necválala jak vidno na poslední fotografii. Dokud nemá správný nezávislý sed v kroku - neklušu, dokud ho nezíská v klusu - necválám.....

buggyna

6.7.2008 09:45
buggyna

XXX.XXX.81.124

janda napsal(a):
Souhlasím s Marcelou - krom toho s jezdcem, který nemá ještě jistý a uvolněný sed, bych rozhodně necválala jak vidno na poslední fotografii. Dokud nemá správný nezávislý sed v kroku - neklušu, dokud ho nezíská v klusu - necválám.....

to bych zas nesouhlasila já. Nejdřív se má jezdec učit v kroku,pak ve cvalu,a až se naučí správně sedět ve cvalu,měl by se učit klus.
Jak jistě všichni víme, klus je těžší než cval.
Lépe je to popsáno v knize Ježdění pro samouky od Karola Holého

buggyna

6.7.2008 09:46
buggyna

XXX.XXX.81.124

kovbojicek napsal(a):
a jeee jeee. hele slecna by mela zaklonit se... narovnat zada a hlavne nesedet na stehech, ale na zadku, lepe receno na stydkych kostech... ale kdyz se narovna a prestane se krecovite drzet, melo by to jt, zkousej s ni takovy ty klasicky cviky, pustit se a rozpazit ve vsech chodech... ale tim ze se predkloni /ortiize mysli, ze ma lepsi stabilitu/ tak si sedne do stehen a tim se pak vytvori zachodoidni posez

aspon muj nazor, ... taky tak obcas sedim,

sedět na zadku...na sedacích kostech. V žádném případě né na stydkých...

6.7.2008 10:07
kovbojicek

XXX.XXX.5.123

buggyna napsal(a):
sedět na zadku...na sedacích kostech. V žádném případě né na stydkých...

ano ano, omlouvam se, sedaci kosti to jsou,.. ale zacatek mame stejny:-))

buggyna

6.7.2008 10:16
buggyna

XXX.XXX.81.124

kovbojicek napsal(a):
ano ano, omlouvam se, sedaci kosti to jsou,.. ale zacatek mame stejny:-))

6.7.2008 11:07
makki

XXX.XXX.1.106

buggyna napsal(a):
to bych zas nesouhlasila já. Nejdřív se má jezdec učit v kroku,pak ve cvalu,a až se naučí správně sedět ve cvalu,měl by se učit klus.
Jak jistě všichni víme, klus je těžší než cval.
Lépe je to popsáno v knize Ježdění pro samouky od Karola Holého

Jezdecky technicky je klus nejtěžší. Jenže při výuce jezdce začátečníka je kromě technických problémů rovněž psychický blok. Těžko budete začátečníkovi vysvětlovat, že po kroku příjde na řadu cval a že určitě nezbuchne, protože je to jednodušší

buggyna

6.7.2008 11:12
buggyna

XXX.XXX.81.124

makki napsal(a):
Jezdecky technicky je klus nejtěžší. Jenže při výuce jezdce začátečníka je kromě technických problémů rovněž psychický blok. Těžko budete začátečníkovi vysvětlovat, že po kroku příjde na řadu cval a že určitě nezbuchne, protože je to jednodušší

začátečník neví jaký je rozdíl mezi klusem a cvalem. A musí se nejdřív naučit se uvolnit aby co krok nebouchal koni do zad.A to že v klusu je velmi častý případ. Ale ať si každý dělá co chce. Všudem kolem sou taková zvěrstva,že už mě nepřekvapí vůbec nic

6.7.2008 11:37
kovbojicek

XXX.XXX.5.123

buggyna napsal(a):
začátečník neví jaký je rozdíl mezi klusem a cvalem. A musí se nejdřív naučit se uvolnit aby co krok nebouchal koni do zad.A to že v klusu je velmi častý případ. Ale ať si každý dělá co chce. Všudem kolem sou taková zvěrstva,že už mě nepřekvapí vůbec nic

ja taky prosla nejdriv krok klus a az za hooodne dlouho cval... nechtela jsem cvalat snad rok-dva, hrozne jsem se bala.. pak na me trenerka udelala podfuk... jeli jsme s osmi jinymi konmi na vyjizdku a najednou rev"cval" a jelo se... samo, ze v lehkym sedu ale diky tomu jsem se strachu zbavila.-)

6.7.2008 21:26
janda

XXX.XXX.148.169

jurasek napsal(a):

Nejdřív klus, nebo cval - to je si myslím poměrně jedno - záleží na výcvikových metodách jednotlivých cvičitelů a podstatný je výsledek.

Co je ale pro mě konkrétně prioritou je nezávislý sed jezdce - což znamená aby byl začátečník schopen sedět správně bez toho aniž by se někde přidržoval rukama, protože co si budem lhát, drtivá otázka většiny co sedí prvně na koni je "a kde se mám držet?" (myšleno, za co se lapnout rukama a po odpovědi, "tam se držíš sedem" valí oči jako tenisáky....)
Já osobně je drtím na sed v kroku tak dlouho dokud nejsou schopni "stát" v sedle s rukama v bok. Potom požaduji to samé i ve vyšším chodu.
To se jezdkyni na fotkách nemůže podařit, neboť sedí lidově řečeno "jako na hajzlu" a při pokusu se ve třmenech zvednout to s ní mrskne dozadu do sedla.
Prioritou by mělo být zafixovat ji sed na kolmici pata-kyčel-rameno, jednoduše řečeno dostat jí ty holeně více dozadu pod sebe.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík