Ovládání koně na hackamore.

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2008 11:47
markemic

XXX.XXX.84.176

Ahoj,prohledala jsem všechny diskuze na toto téma ,ale nikde se nedobrali k tomu,jak se hackamore přesně používá?Ani na internetu jsem dosud nenašla žádnou opravdu odbornou a solidní stránku o tomto typu uždění...Jestli někdo máte zkušenosti,nebo znáte nějaké stránky na toto téma,prosím napiště to semZajímají mě především pomůcky,jak pracovat s otěžemi(především jemně,ale princip neznám).Nechci tu probírat jak moc může být nebezpěčné hackamore,to si snad každý uvědomuje,ale především princip ovládání
Předem všem Díky!Markéta.

23.6.2008 22:37
monchess

XXX.XXX.73.21

markemic napsal(a):
Ahoj,prohledala jsem všechny diskuze na toto téma ,ale nikde se nedobrali k tomu,jak se hackamore přesně používá?Ani na internetu jsem dosud nenašla žádnou opravdu odbornou a solidní stránku o tomto typu uždění...Jestli někdo máte zkušenosti,nebo znáte nějaké stránky na toto téma,prosím napiště to semZajímají mě především pomůcky,jak pracovat s otěžemi(především jemně,ale princip neznám).Nechci tu probírat jak moc může být nebezpěčné hackamore,to si snad každý uvědomuje,ale především princip ovládání
Předem všem Díky!Markéta.

No sama o tom moc nevím, ale vím jenom to, že je to typ uzdění pro koníky, kteří jsou moc citlivý na hubu a udidlo v puse jim nedělá dobře. Avšak je daleko nebezpečnější než udidlo, ale u koníků, u kterých je to potřeba a je jemná ruka jezdce tak není co řešit. Tento typ uzdění jsem viděla na jedněch oficiálních závodech a podle toho co jsem viděla tak ho používal stejně jako udidlové uzdění. nevím jestli je to dobře nebo ne. Otěže měl akorát sebrané a měl klidnou ruku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík