JAk nastavit komoru? prosím poraďte (!)

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2008 18:49

Dobrý večer všem :)...zas a o5 si nevím rady, nedávno jsem se ptala či syntetické nebo kožené sedlo? shodli jsme se, že syntetické je dobré dží sed lehoučké atd.. koupili jsme syntetické sedlo NORTON SPRING, z internetového obchodu dneska mi přišlo. Majitelka obchodu mi řekla že komora je nastavitelná na jakéhokoliv koně (maly velky, štíhlý tlustý ) ...jenomže mi k tom unedali žádný návod apod. vůbec nevím co s tím kdo ví poraďte prosím děkuji .

27.3.2008 19:24

kaculka napsal(a):
Dobrý večer všem :)...zas a o5 si nevím rady, nedávno jsem se ptala či syntetické nebo kožené sedlo? shodli jsme se, že syntetické je dobré dží sed lehoučké atd.. koupili jsme syntetické sedlo NORTON SPRING, z internetového obchodu dneska mi přišlo. Majitelka obchodu mi řekla že komora je nastavitelná na jakéhokoliv koně (maly velky, štíhlý tlustý ) ...jenomže mi k tom unedali žádný návod apod. vůbec nevím co s tím kdo ví poraďte prosím děkuji .

U nortonů nejsou vyměnitelné komory. Tvarují se na koni... Teda alespoň co já vím.

27.3.2008 19:37

skippka napsal(a):
U nortonů nejsou vyměnitelné komory. Tvarují se na koni... Teda alespoň co já vím.

Ja nerikala vymenit pry je nejak nastavitelna takze si to vytvaruju primo na koni jo? roztahnu atd ?:)

27.3.2008 19:38

skippka napsal(a):

KAždé sedlo se prodává s udanou komorou, některá mají komory vyměnitelné, u nortnu mám pocit že komora vyměnit nejde akorat u wintecu.

27.3.2008 19:39

klawdie napsal(a):
KAždé sedlo se prodává s udanou komorou, některá mají komory vyměnitelné, u nortnu mám pocit že komora vyměnit nejde akorat u wintecu.

ona mi ta paní z toho obchodu řekla :-D ja to tu klidně zkopčím: u těchto sedel se dá vyměnit jako u winteku přední část komory. Proto je toto sedlo vhodné jak na koně ˇˇˇúzké,, tak na koně ´´široké,,

27.3.2008 19:44

kaculka napsal(a):
Ja nerikala vymenit pry je nejak nastavitelna takze si to vytvaruju primo na koni jo? roztahnu atd ?:)

Tak to silně pochybuju - ta kostra je sice laminátová, ale za ty peníze něčekej že sama přizpůsobí - v případě že sedlo koni totálně nesedí, počítám že spíš praskne než že se natvaruje. Springa jsem kupovala sestře - komory se dělají všechny v univerzální velikosti odpovídající dvojce. Jediné co si můžeš vybrat je velikost posedlí.
A i u charakteristiky tohoto sedla bylo psáno, že je určeno pro uzší koně s vyšším kohoutkem. Trošku mi připadá že ti prodavačka kecala, aby prodala.

Mám pocit že u "lepších" modelů Nortona se dá komora vyměnit u výrobce nebo distributora, ale konkrétně u Springa to nejde....

27.3.2008 19:46

kaculka napsal(a):
ona mi ta paní z toho obchodu řekla :-D ja to tu klidně zkopčím: u těchto sedel se dá vyměnit jako u winteku přední část komory. Proto je toto sedlo vhodné jak na koně ˇˇˇúzké,, tak na koně ´´široké,,

TAkže to znamená že si musíš pořídit správnou komoru, ale o vyměnitlených komorách u nortnu jsem neyslyšela moná jen nějaký typ, máme jednoho doma a toho to určitě nejde...

27.3.2008 19:49

kaculka napsal(a):

No trochu se obávám, že paní prodavačka má buď "mezery ve vzdělání", nebo je poněkud ulhaná.

27.3.2008 19:52

janda napsal(a):
No trochu se obávám, že paní prodavačka má buď "mezery ve vzdělání", nebo je poněkud ulhaná.

No jo no fajně teda uvidíme zítra ... ale jeslti to nejak nepujde tak budu teda hodne nastvana

27.3.2008 20:05

kaculka napsal(a):
No jo no fajně teda uvidíme zítra ... ale jeslti to nejak nepujde tak budu teda hodne nastvana

A na jakýho koně ho máš?

27.3.2008 20:13

janda napsal(a):
A na jakýho koně ho máš?

A1/2 ona ma celkem v pohode postavu ani tlusta ani stihla proste "vypracovana" Díky tomu že matka je Čt :)

27.3.2008 21:55

kaculka napsal(a):
A1/2 ona ma celkem v pohode postavu ani tlusta ani stihla proste "vypracovana" Díky tomu že matka je Čt :)

No tak pokavaď nemá záda jak přistávací plošinu a žádnej kohoutek, tak by to mělo sedět.
Ségra ho má na úzkýho kohoutkatýho vollbluta a sedí perfektně (myslím že na tenhle typ koní je super), ale já si ho pučovala na tu svoji vobludu a sedělo taky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík