Dobrý večer všem :)...zas a o5 si nevím rady, nedávno jsem se ptala či syntetické nebo kožené sedlo? shodli jsme se, že syntetické je dobré dží sed lehoučké atd.. koupili jsme syntetické sedlo NORTON SPRING, z internetového obchodu dneska mi přišlo. Majitelka obchodu mi řekla že komora je nastavitelná na jakéhokoliv koně (maly velky, štíhlý tlustý
) ...jenomže mi k tom unedali žádný návod apod. vůbec nevím co s tím kdo ví poraďte prosím děkuji
.
kaculka
napsal(a):
Dobrý večer všem :)...zas a o5 si nevím rady, nedávno jsem se ptala či syntetické nebo kožené sedlo? shodli jsme se, že syntetické je dobré dží sed lehoučké atd.. koupili jsme syntetické sedlo NORTON SPRING, z internetového obchodu dneska mi přišlo. Majitelka obchodu mi řekla že komora je nastavitelná na jakéhokoliv koně (maly velky, štíhlý tlustý
) ...jenomže mi k tom unedali žádný návod apod. vůbec nevím co s tím kdo ví poraďte prosím děkuji
.
U nortonů nejsou vyměnitelné komory. Tvarují se na koni...
Teda alespoň co já vím.
klawdie
napsal(a):
KAždé sedlo se prodává s udanou komorou, některá mají komory vyměnitelné, u nortnu mám pocit že komora vyměnit nejde akorat u wintecu.
ona mi ta paní z toho obchodu řekla :-D ja to tu klidně zkopčím: u těchto sedel se dá vyměnit jako u winteku přední část komory. Proto je toto sedlo vhodné jak na koně ˇˇˇúzké,, tak na koně ´´široké,,
kaculka
napsal(a):
Ja nerikala vymenit
pry je nejak nastavitelna takze si to vytvaruju primo na koni jo? roztahnu atd
?:)
Tak to silně pochybuju - ta kostra je sice laminátová, ale za ty peníze něčekej že sama přizpůsobí - v případě že sedlo koni totálně nesedí, počítám že spíš praskne než že se natvaruje. Springa jsem kupovala sestře - komory se dělají všechny v univerzální velikosti odpovídající dvojce. Jediné co si můžeš vybrat je velikost posedlí.
A i u charakteristiky tohoto sedla bylo psáno, že je určeno pro uzší koně s vyšším kohoutkem. Trošku mi připadá že ti prodavačka kecala, aby prodala.
Mám pocit že u "lepších" modelů Nortona se dá komora vyměnit u výrobce nebo distributora, ale konkrétně u Springa to nejde....
kaculka
napsal(a):
ona mi ta paní z toho obchodu řekla :-D ja to tu klidně zkopčím: u těchto sedel se dá vyměnit jako u winteku přední část komory. Proto je toto sedlo vhodné jak na koně ˇˇˇúzké,, tak na koně ´´široké,,
TAkže to znamená že si musíš pořídit správnou komoru, ale o vyměnitlených komorách u nortnu jsem neyslyšela moná jen nějaký typ, máme jednoho doma a toho to určitě nejde...
kaculka
napsal(a):
No trochu se obávám, že paní prodavačka má buď "mezery ve vzdělání", nebo je poněkud ulhaná.
kaculka
napsal(a):
A1/2
ona ma celkem v pohode postavu ani tlusta ani stihla proste "vypracovana" Díky tomu že matka je Čt :)
No tak pokavaď nemá záda jak přistávací plošinu a žádnej kohoutek, tak by to mělo sedět.
Ségra ho má na úzkýho kohoutkatýho vollbluta a sedí perfektně (myslím že na tenhle typ koní je super), ale já si ho pučovala na tu svoji vobludu a sedělo taky.