sabora
kdo zná? kdo má? kdo ví?
sabora
napsal(a):
kdo zná? kdo má? kdo ví?
Tak vlastní zkušenost nemám, ale páč jsme je jednou zahlídli u kováře, tak jsme se vyptávali. Říkal že to jednou dal "sousedům" na některý koně - sporťáky, že to hrozně chtěli, jaký je to hit a potom už to víc nechtěli ani vidět. Stojí to prej za prd a nic to nevydrží, takže i cenově se to ve finále pekelně prodraží. Prostě prý klasická podkova je klasická podkova.....
sabora
cheyenne
napsal(a):
Taky neznám, nemám, nevím
, ale náš kovář má stejný názor, prý jsou používané většinou jen v případě potřeby jako "ortopedické" nebo jak to nazvat, zkrátka když není možné přibít normální podkovu.... prý to vyjde sakra draho
dík za odpovědi, já sanas to viděla jen jednou, v Lysé na výstavě to nandavali koni, asi 10lidí celkem
byly lepený tušim že oranžový, nebo tak nějak, já jen že budu muset asi Kulicha okovat, když bude chodit ve voze. ale asi teda experimenty vynechám......
sabora
napsal(a):
dík za odpovědi, já sanas to viděla jen jednou, v Lysé na výstavě to nandavali koni, asi 10lidí celkem
byly lepený tušim že oranžový, nebo tak nějak, já jen že budu muset asi Kulicha okovat, když bude chodit ve voze. ale asi teda experimenty vynechám......
No ona je to i dle slov kováře fakt jenom taková těžká nouzovka pokud má kůň nějaké problémy a nelze ho okout klasicky.
Nu jestli jsi při penězích, klidně si zaexperimentuj - vzhledem k tomu že se jenom nalepují neublíží, a když tak aspoň podáš vlastní dojmy
Ale jestli koník nemá problém, tak rozhodně jsou lepší klasické podkovy, případně pro ty co se kutí brání jak čert kříži, asi vyjdou ve finále levněji boty, než plastové podkovy....