Ahoj, četla jsem ve starších tématech že jsi dávala kobylce Ecobec. Můžu se zeptat jak jsi to sháněla? Normálně v lékárně nebo od veta? Já bych to potřebovala pro valacha (viz nemoderovaná diskuze Co je lepší), ale nevím jak se k tomu dostat když je to lidský lék na předpis.
Nebo pokud víte i někdo jiný, díky za všechny rady.
Andrea
andy7
napsal(a):
Ahoj, četla jsem ve starších tématech že jsi dávala kobylce Ecobec. Můžu se zeptat jak jsi to sháněla? Normálně v lékárně nebo od veta? Já bych to potřebovala pro valacha (viz nemoderovaná diskuze Co je lepší), ale nevím jak se k tomu dostat když je to lidský lék na předpis.
Andrea
A nebo prosím pokud někdo víte o něčem co by mohlo pomoci dušnému koni. Něco k inhalaci, nebo i nějaké sirupy, bylinkové směsi apod. Díky
andy7
napsal(a):
Andrea
Zajdeš za vetem, on ti ho napíše na veterinární recept. Vyzvedneš normálně v lékárně. (Potřebuješ na to mít prostě recept, už je v podstatě celkem jedno jaký. Čistě teoreticky třeba od obvoďáka s tím, že ti tam zaškrtne, že si to platíš sama (což je pro tebe i lepší, protože na lidské léky je DPH 9%, kdežto pokud to bude na veterinárním receptu, naskočí ti tam DPH 19%) )
strelish
napsal(a):
Zajdeš za vetem, on ti ho napíše na veterinární recept. Vyzvedneš normálně v lékárně. (Potřebuješ na to mít prostě recept, už je v podstatě celkem jedno jaký. Čistě teoreticky třeba od obvoďáka s tím, že ti tam zaškrtne, že si to platíš sama (což je pro tebe i lepší, protože na lidské léky je DPH 9%, kdežto pokud to bude na veterinárním receptu, naskočí ti tam DPH 19%) )
Ecobec jsem první dvě balení měla od veta mého koňského a pak abych ho nemusela stále shánět, tak další jsem brala na předpis od našeho psího![]()
. Bez problémů mi ho vždy napsal, někdy jsem brala i dvě balení..inhalovala 7 měsíců..postupně jsme teda snižovali dávky až úplně vysadili.
Ale teda lepší lék neznám a nevěřila jsem, že to tak rychle zabere a navíc ji z toho srabu opravdu dokonale dostane. Měla těžký edém plic, 24 dechů za minutu a šíleně se dusila. Po nasazení a první dávce se snížila na 14 asi po hodině !!!! Za dva dny byla na 9 !!!! Kašlat přestala asi během týdne úplně! Od té doby klid, sípání ustalo, kašel se již neobjevil a postupně zvládala udýchat víc jak koně běhající po pastvině..klidně je uhnala, tvrdě nestíhali
.Poctivě jsme léčili dlouhodobě, postupně snižovali dávky, ale poctivě fakt inhalovala do konce roku. Zatím zvládá vše bez problémů, vlastně během dvou měsíců léčby byla jako rybička! A to byla na nejlepší cestě k silně dušnému koni, po tom edému měla plíce v hrozném stavu, ale má je nyní jako nové.
Ecobec prý nasazuje vet i dost dušným koním, kteří se na tom bez problémů udržují. Kdybych to neviděla v akci, tak bych tomu ani nevěřila, že to může tak dobře fungovat...opravdu doporučuji z vlastní zkušenosti