sadzi saj
kukinatost
napsal(a):
tak ještě jendou to načneme?
Když nám to Andrejka naplnila moc krásnýma fotkama..Jinak Klári, tak v tom jsme 2, začínám vždy na úplně zahozené otěži a postupně zkracuju, anvíc docela často povoluju úplně, ať se Kerka protáhne, není zvyklý...a kobyla teprve ne...
Dámy, tak to sem házím znova, jedna zadnice
sadzi saj
napsal(a):
sakriš, Andrejko, vadilo by ti moc, kdybych si koupila stejnou podložku? Mám totiž tu lahvově zelenou, kterou snad teď už vyfotím, no, upřímně, chudák Lenica, už jsem se rozhodla, že mi yvrobí fotečky, jistě je velmi ráda..:)
ale mám na Gasii takovou hnědou uzdečku, která je právě kombinovaná s ouhle meruňkovo - oranžovou...
Pokud by ti to nevadilo, dala bys mi vědět, kde jdi ji sehnala?
sadzi saj
sadzi saj
napsal(a):
Jinak Klári já právě taky, na volné otěži a postupně sbírám, ale uvolňuju krok, klus, cval - v lehkém a na volnější otěži a nic po ní nechci, až potom
Jinak Danny, taky teď makám bez třmenů hezky ve cvalu
sadzi saj
napsal(a):
Ne ne Andrej to se pleteš jsou to zadnice 2!!!!!![]()
.... TAk tak JAni, my pracuj s trenerem řekla bych 4 fazově, sami si je ohřejem-pohov volná otěž-začnem pracovat s Lukášem-pohov volná otež-nějaký ty kavalety-zas pauzička-a nakonec nějakej hopík- a šmitec...takže zhruba tři za hodinu ho nechávám otež vytahnout....Mladej potřebuje zatím dost volnosti a proč ne když ho na tom uvodím není duvod proč ho štelovat...času dosti....
sadzi saj
napsal(a):
Jinak Klári já právě taky, na volné otěži a postupně sbírám, ale uvolňuju krok, klus, cval - v lehkém a na volnější otěži a nic po ní nechci, až potom
Andrej opravdu krásný fotky,mám pocit že tu kobču snad přibarvuješ
i na tom debilním zobrazení Ifuny Elí jenom září.je to fakt bomba a ty doplňky její krásu jen podtrhávají.
klawdie
napsal(a):
.... TAk tak JAni, my pracuj s trenerem řekla bych 4 fazově, sami si je ohřejem-pohov volná otěž-začnem pracovat s Lukášem-pohov volná otež-nějaký ty kavalety-zas pauzička-a nakonec nějakej hopík- a šmitec...takže zhruba tři za hodinu ho nechávám otež vytahnout....Mladej potřebuje zatím dost volnosti a proč ne když ho na tom uvodím není duvod proč ho štelovat...času dosti....
Holky uznejte že moje předpověd vyšla???
sice až v pátek, ale u nás slunečno na krátký rukách!ideální na procházku do lesa!
kukinatost
napsal(a):
tak ještě jendou to načneme?
Když nám to Andrejka naplnila moc krásnýma fotkama..Jinak Klári, tak v tom jsme 2, začínám vždy na úplně zahozené otěži a postupně zkracuju, anvíc docela často povoluju úplně, ať se Kerka protáhne, není zvyklý...a kobyla teprve ne...
Já chci taky začínat na volné otěžiii, ale zatím to prostě nejde...
Klawdie: ten poňouch je takový magůrek, že nemá problém mě odnést, pokud se mu zachce a to je prostě forma odporu tohle to jeho otvírání huby. Navíc když ho známá dovezla, měl koutky do krve od udidla - přivezla ho od handláka, který ho měl uvázaného u stromu. Na udidle, protože ohlávky trhal, jakmile viděl koně (to jsme si vyzkoušeli i kámošky, když jsem ho uvázala aspoň u stromu, když ohrada pro něj nebyla - tak malý hřebec by odevšad zdrhnul). No a on ví, že koutky tolik nebolí...takže otevřít hubu, zvednout hlavu a prát se co to jde. Na jízdárně už je to lepší, už je schopný chodit i hezky s hlávkou dole a občas i v klidu, hezky kroužíme o 106, to funguje spolehlivě
Ale zatím jen krok-klus a přechody tak různě i zastavení-klus a naopak. Ale cval se povede málokdy..no holt zkaženej a ještě poník :)
klawdie
napsal(a):
Vís Klári, všechny tyhle ty tvoje "oslí":)) fotečky se Sabulou dokazují, jak se s tebou cítí naprosto v klidu a pohodě...to se mi opravdu líbí, je zcela uvolněný a tak to má být, koník musí vědět, že u nás se může uvolnit,a le že po ěnm něco taky chceme...páč pak se zase může uvolnit..takže to není oslík jenom koník naprosto v klidu....Kerka byl po tom kurzu furt jak spací kůň..teďka je kvůli Gasii vcelku nakopnutý, musím si je vzít na provazovku a pořádně máknout, ať se zase naučí hezky uvolnit i se mnou...
a ajk říkám, já zatím nevyžaduju vůbec žádné balení nebo tak něco, akorát chci, aby hlavičku nosil dopředu a dolů, ne jak hvězdář, vždyť on byl jak jelen ze začátku..
klawdie
napsal(a):
Holky uznejte že moje předpověd vyšla???
sice až v pátek, ale u nás slunečno na krátký rukách!ideální na procházku do lesa!
hmm.. mi povídej Kláry,fakt vám to počasí závidím,měla sem jít dneska ale chtěla jít Lucie,tak jdu až zítra a to maj bejt přeháňky :-(
strelish
napsal(a):
Klawdie: ten poňouch je takový magůrek, že nemá problém mě odnést, pokud se mu zachce a to je prostě forma odporu tohle to jeho otvírání huby. Navíc když ho známá dovezla, měl koutky do krve od udidla - přivezla ho od handláka, který ho měl uvázaného u stromu. Na udidle, protože ohlávky trhal, jakmile viděl koně (to jsme si vyzkoušeli i kámošky, když jsem ho uvázala aspoň u stromu, když ohrada pro něj nebyla - tak malý hřebec by odevšad zdrhnul). No a on ví, že koutky tolik nebolí...takže otevřít hubu, zvednout hlavu a prát se co to jde. Na jízdárně už je to lepší, už je schopný chodit i hezky s hlávkou dole a občas i v klidu, hezky kroužíme o 106, to funguje spolehlivě
Ale zatím jen krok-klus a přechody tak různě i zastavení-klus a naopak. Ale cval se povede málokdy..no holt zkaženej a ještě poník :)
a pro kalfus, Kláruško, ty jsi mi čím dál sympatičtější, potom co jsem si včera od tebe přečetla tu zpověď, proč na Jerryho jezdce..já jsem to nechápala, myslela jsem, že všechno jezdíte spolu...věř, že ti rozumím, já sjem toho Kerku fakt přivezla na absolutní zákaz a stěhování se z baráku...celou dobu jsem poslouchala, že jenom robím s hnojem, k čemu to je, proč nedělám to nebo to...celých 12 let...ale musíš vydržet, páč ty jsi člověk, o kterého Jerry určo nesmí přijít!:))
sadzi saj
sadzi saj
napsal(a):
Jani jasně, proč ne. Spešl tuhle jsem koupila v Praze v obchodě Dance and Jump, mají i webovky a bylo to v kolekci od Eskadronu
Snad to ještě mají.
strelish
napsal(a):
naš ponda taky dělal záklony, dostal na chvili vyvazovačku a je klid,ale postačí i obyčejnej martingal pořádně zkrácenej aby opravdu fungoval, ne ják ho mívá vetšina jezdcu na paradu a určo vyzkoušej tu podpínku, ta mu nedovolí hubu otevřít a třeba ho ten zlozvyk přejde!
strelish
napsal(a):
JJ Andy, ve clavu si bez třmenů vubec nejsem jistá. Pracovní klus bez třmenů je mi příjemnější než se třmenama, jsem si taková jistější, že mám natažené nohy a líp se mi pobízí...ale ten cval...to je bojim bojim
Jsem prostě posera mno... Hele co budete provádět o víkendu? Zítra budu celý den na koníkách a v neděli mám tenisový turnaj...heh, to budu zase pěkně zlámaná...
klawdie
napsal(a):
naš ponda taky dělal záklony, dostal na chvili vyvazovačku a je klid,ale postačí i obyčejnej martingal pořádně zkrácenej aby opravdu fungoval, ne ják ho mívá vetšina jezdcu na paradu a určo vyzkoušej tu podpínku, ta mu nedovolí hubu otevřít a třeba ho ten zlozvyk přejde!
Podpínku myslíš jako ten spodní řemínek u kombinovaného nánosníku?
Vyvázaného jsem ho už taky párkrát měla - do terénu s koňma a to byla úleva pro moje ruce
kukinatost
napsal(a):
a pro kalfus, Kláruško, ty jsi mi čím dál sympatičtější, potom co jsem si včera od tebe přečetla tu zpověď, proč na Jerryho jezdce..já jsem to nechápala, myslela jsem, že všechno jezdíte spolu...věř, že ti rozumím, já sjem toho Kerku fakt přivezla na absolutní zákaz a stěhování se z baráku...celou dobu jsem poslouchala, že jenom robím s hnojem, k čemu to je, proč nedělám to nebo to...celých 12 let...ale musíš vydržet, páč ty jsi člověk, o kterého Jerry určo nesmí přijít!:))
Jani děkuju moc,opravdu je to strašně velká pomoc.Na světě jsou hold 2 druhy koňáků.Ti kterým osud přeje a koně mají třeba už od dětství a ti,kteří za každý moment ve společnosti koní musí bojovat.Je dobré vědět,že jste na tom stejně jako větší půlka světa.A taky strašně ráda čtu příběhy takových lidí,kteří bojovali a vyhráli a mají třeba jako ty doma takovouhle radost a tím ti chci ještě jednou popřát ať se vám teď nově ve třech
dobře daří a moc ti fandím a obdivuju tě :-)
tajemma danny
napsal(a):
JJ Andy, ve clavu si bez třmenů vubec nejsem jistá. Pracovní klus bez třmenů je mi příjemnější než se třmenama, jsem si taková jistější, že mám natažené nohy a líp se mi pobízí...ale ten cval...to je bojim bojim
Jsem prostě posera mno... Hele co budete provádět o víkendu? Zítra budu celý den na koníkách a v neděli mám tenisový turnaj...heh, to budu zase pěkně zlámaná...
No, mě čeká dnešek a neděle pracovní, ale v sobotu frčím zrána na kopce s Honzulíkem a pak za Janicou opicou
Akorát nevím jak si stihnu všechno poprat, hlavně rajty....
lanika
napsal(a):
No, mě čeká dnešek a neděle pracovní, ale v sobotu frčím zrána na kopce s Honzulíkem a pak za Janicou opicou
AKláry prozraď mě-nám
jak včera dopad konkurz s tou Lucčinou sestří? Já jí nikdy neviděla.Jaká je jak vypadá??
sem zvědavá .-))))
tajemma danny
napsal(a):
Klaruško, já fakt držím palce, páč aspoň tady z diskuse na mě působíš jako hrozně sympatická holčina a když vidím jerryka, jak je spokojený a fešný s tou ohlávkou - ono ta jezditelnost na tom o něčem svědčí, že...:)
Jinak já sjem si po tom, co sjem Kerku přivezla furt nebyla schopna uvědomit, že jsem si splnila sen..pak jsem měsíc chodila jak prásknutá pytlem přes hlavu s tím, že mám vlastního koně..a teď se k němu snažím chovat, jak nejlíp dovedu..a že to je pro mě vzhledem k jeho komplikované povaze škola..:) A Gasii se určoo nebude mít špatně, budu ji opatrovat jako oko v hlavě..:) Neboj, čas uteče jak voda, a já věřím, že ty se koní určo nevzdáš!
kukinatost
napsal(a):
Klaruško, já fakt držím palce, páč aspoň tady z diskuse na mě působíš jako hrozně sympatická holčina a když vidím jerryka, jak je spokojený a fešný s tou ohlávkou - ono ta jezditelnost na tom o něčem svědčí, že...:)
Jinak já sjem si po tom, co sjem Kerku přivezla furt nebyla schopna uvědomit, že jsem si splnila sen..pak jsem měsíc chodila jak prásknutá pytlem přes hlavu s tím, že mám vlastního koně..a teď se k němu snažím chovat, jak nejlíp dovedu..a že to je pro mě vzhledem k jeho komplikované povaze škola..:) A Gasii se určoo nebude mít špatně, budu ji opatrovat jako oko v hlavě..:) Neboj, čas uteče jak voda, a já věřím, že ty se koní určo nevzdáš!
No valstně, co ta nová jezdkyně?:) U mě bude taky dneska probíhat výběrové řízení...sakriš, hlavně se musím ovládat, být klidná a aspoň trochu tolerantní...:))
kukinatost
napsal(a):
jo to jo ča letí.to sem zvědavá s čím skončím na krku já
Moje vize je nějakej stráááášně prdelatej tažňáček na rekreačku a do zápřahu.Buď čistej nebo křiženec,aby to se sedlem neměl tak těžký (už jsem slyšela dost rotzpoluplných názorů zda jezdit či nejezdit na tažácích) ale je to můj sen a třeba se ho někdy dočkám
klafus
napsal(a):
jo to jo ča letí.to sem zvědavá s čím skončím na krku já
Moje vize je nějakej stráááášně prdelatej tažňáček na rekreačku a do zápřahu.Buď čistej nebo křiženec,aby to se sedlem neměl tak těžký (už jsem slyšela dost rotzpoluplných názorů zda jezdit či nejezdit na tažácích) ale je to můj sen a třeba se ho někdy dočkám
Pro Janču: a kde jsi nové adeptky naverbovala? Už o nich něco víš?
klafus
napsal(a):
Pro Janču: a kde jsi nové adeptky naverbovala? Už o nich něco víš?
No včil je to jedna 19 letá slčna, co studuje v Ově a bydlí na kolejích, a dneska se přijede podívat, jezdí cca 8 let všude různě..ale tak nějak uzkostlivě mě furt upozoňuje, že potřebuje hodného koníka, tak to mě trochu plaší...
lanika
napsal(a):
KLáry, ty naše trdlo, radši štastnej kůn než nasportovnéj neštasnej chudák, nebýt tebe Jerry neštastný je, dala jsi mu radost a chut tešit se na tebe, vidím jak tě zbožnuje, Lucie nelucie ty patřiš k Jerrymu jak jeho ohánka
, a co se týče skákání to se ještě pořeší, Jerry je kun co umí poddržet, takže se toho neboj třeba to dopadne a jednou si spolu nějakou šedesatku přejdette...vždycky budu stát za tím že ty budeš u Jerryho!ty jsi ted jeho partak když my už nemužem...Máme tě moc rádi a nedáme na tebe dopustit....Jsi tak čistý stvoření a JAni takovou slečnu bych ti přala ke koním, pro mě je Klárka jak anděl, vzácné stvoření milující koně bez potřeby povozit si zadek, pracovitá až neskutečně nemluvě o její zalibě stale vytvářet nové a nové věci na koníky a jejich šikovných rukách.... po přečtení tvého příspěvku mi taky slzička ukápla! Musíš bojovat, i já bojovala a na výsledek se mužeš jít podívat do stáje! Bojovala jsem proti rodičům, občas sama sobě, proti času a nedostatku pěnez i zkušenosti, snad to vyhrajem,ale bojovat budem muset pořad, Jerry tě má rád vidí to i slepej, on tě podrží!!!!!A já taky....
kukinatost
napsal(a):
No včil je to jedna 19 letá slčna, co studuje v Ově a bydlí na kolejích, a dneska se přijede podívat, jezdí cca 8 let všude různě..ale tak nějak uzkostlivě mě furt upozoňuje, že potřebuje hodného koníka, tak to mě trochu plaší...
všichni chtějí hodného koně
ale dyť Kerka je hodný ne? Teď neberu v potaz,že každý má své dny.Ale záludný není ne?
sadzi saj
tajemma danny
napsal(a):
Hm, tak to já to mám obráceně
hlavně pracovním moc Elí nezatěžuju, pač se jí to nelíbí a je jí to nepohodlné a dává palici nahoru, takže nevim, mě víc se třmenama, ale bez třmenů ve cvalu se líp usadim a dávám lepší pobídky, Danny neboj, to se naučíš
strelish
napsal(a):
Podpínku myslíš jako ten spodní řemínek u kombinovaného nánosníku?
Vyvázaného jsem ho už taky párkrát měla - do terénu s koňma a to byla úleva pro moje ruce
Ano podpínku-ten řemínek u kombinovaného nánosníku!pomůže to proti tomu otvíraní huby.a jestli se ti zaklání jak si asi myslím, dej mu ten martingal, či mu vyvaž ohlavku na nějaký čas k sedlu, je to drasticky a neříkám že by to měl mít nějaký staršně krátky, jen tak aby mu to nedovolilo zaklonit hlavu!
sadzi saj
napsal(a):
hlavně pracovním moc Elí nezatěžuju, pač se jí to nelíbí a je jí to nepohodlné a dává palici nahoru, takže nevim, mě víc se třmenama, ale bez třmenů ve cvalu se líp usadim a dávám lepší pobídky, Danny neboj, to se naučíš
No no ta Lucčina segra se kupodivu jmenuje Klaudie, nic neumí a nastupuje na jízdarnu tak ji neco do začátku učili, neboj ta ti do zelí minimálně rok nepoleze, uvidíme jestli ji tam něco naučí a jestli nebude nafoukaná, třeba by pak teda mohla s Jarinem zavodit, když ty máš raději zájem o ten držák na sedlo
a je jak ty samá noha!
klawdie
napsal(a):
No no ta Lucčina segra se kupodivu jmenuje Klaudie, nic neumí a nastupuje na jízdarnu tak ji neco do začátku učili, neboj ta ti do zelí minimálně rok nepoleze, uvidíme jestli ji tam něco naučí a jestli nebude nafoukaná, třeba by pak teda mohla s Jarinem zavodit, když ty máš raději zájem o ten držák na sedlo
a je jak ty samá noha!
No tak to se začínáme nějak množit ty na "K"
no kdyby byla úplně jiná než Lucie tak proč ne.A Jerry by si nějakou tu sportovní sezonu určo ještě zasloužil :-)
sadzi saj
napsal(a):
Teda Andy,
tohle je skok jak Šemík přes hradby...ty nožky jak má krásně pokrčený...fakt bomba
Holky, mě to tady vůbec neutíká, už aby bylo půl čtvrté...a já fičela domů. Mám doma lazara, Tomáš včera uklouzl v lese a spadnul na pařez...má totál odřený bok a musí to pekelně bolet. A samozřejmě se nechává opečovávat...to já když přijdu od koní celá rozlámaná tak si jednou pofňukám a v tichosti to rozchodím ale ty chlapy jsou na tohle cíti...teda alespoň ten můj...
jak to máte vy s chlapákama? Tady jedna vzpomínková na Nifu...mou učitelku, na fotce je mi 9, malý pívo
klawdie
napsal(a):
a je jak ty samá noha!
Jani, jak dlouho pojedu z Těšína do Bohumína? cca....Já tam totiž ještě nikdy nebyla
klawdie
napsal(a):
Ano podpínku-ten řemínek u kombinovaného nánosníku!pomůže to proti tomu otvíraní huby.a jestli se ti zaklání jak si asi myslím, dej mu ten martingal, či mu vyvaž ohlavku na nějaký čas k sedlu, je to drasticky a neříkám že by to měl mít nějaký staršně krátky, jen tak aby mu to nedovolilo zaklonit hlavu!
V jeho případě vystrčit čumák dopředu :))
Mu tím vždycky vyhrožuju, že ho příště do terénu vyvážu
tajemma danny
napsal(a):
Teda Andy,
tohle je skok jak Šemík přes hradby...ty nožky jak má krásně pokrčený...fakt bomba
Holky, mě to tady vůbec neutíká, už aby bylo půl čtvrté...a já fičela domů. Mám doma lazara, Tomáš včera uklouzl v lese a spadnul na pařez...má totál odřený bok a musí to pekelně bolet. A samozřejmě se nechává opečovávat...to já když přijdu od koní celá rozlámaná tak si jednou pofňukám a v tichosti to rozchodím ale ty chlapy jsou na tohle cíti...teda alespoň ten můj...
jak to máte vy s chlapákama? Tady jedna vzpomínková na Nifu...mou učitelku, na fotce je mi 9, malý pívo
Mi to aj utíká teda, ale mám zkaženou náladu, bo 14 dní chlapovi říkám a furt dokola, ať mi v Opavě v pekárně koupí koblihy polité čokoládou a sypané kokosem a když už je koupí, tak koupí obyč...a tak jsem se na ně těšila :-/ A ještě mi tvrdí, že se tam staví cestou na vlak....jo už tak vidím, jak v pátek odpoledne v pekárně něco mají...ha ha ha.
Navíc se musím pustit do receptů, což se mi taky ale vůbec nechce. Jenže je půlka měsíce a fakturace pro všeobecku.
tajemma danny
napsal(a):
Teda Andy,
No děvčata,tak já už se musím taky pomalu loučít a jsu rovnou do vany,páč mám dneska zase taniny taniny
Tak se mějte všici krásně a užijte si konečně to slíbené Babí léto
sadzi saj
klafus
napsal(a):
No děvčata,tak já už se musím taky pomalu loučít a jsu rovnou do vany,páč mám dneska zase taniny taniny
Tak se mějte všici krásně a užijte si konečně to slíbené Babí léto
Jj, Danny děkujeme
sadzi saj
klawdie
napsal(a):
Kláry jsi tu ještě ...pojedeš s námi 22,9 do lýsy?a budeš tedy zitra u koní?
Jj, děvčata děkujeme, ale ještě je pořád hodně co pilovat
sadzi saj
klawdie
napsal(a):
holky užijte si to a po víkendu, čao!
Holky pa pa