Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den,
koupila jsem si kobylku, dnes tu byl veterinář, kvůli tomu že kobylka kašle, ale jen občas. Má such kašel, když si jí poslouchal měla zrychlené dýchání a zrchlený tep srdíčka. Myslí si že je to RAO. kobylka je 24 h venku + má přistup k přistřešku + senu, které je rozvalené a pokropené. Prosím váš mohl by jste mi někdo poradit jak kobylce pomoct? Kobylku mám 14 dní ale přišel na to až náš vet, kobylka měla být do sportu, ale asi bohužel. hlavně aby byla ok. kašlat zakašle jen občas. byla jsem u ní skoro celý den, když byla na pastvě + pak na procházce a kobylka začala kašlat až tedy, když dostala jablko a jak hltala se drobet zadusila a tak zakašlala max 3x. Jinak ji za tu dobu co jí mám kašle jen občas... ale ten suchý kašel mě trápí. Budu moc vděčná za všechny rady. Děkuji!
napsal(a):
Dobrý den,
koupila jsem si kobylku, dnes tu byl veterinář, kvůli tomu že kobylka kašle, ale jen občas. Má such kašel, když si jí poslouchal měla zrychlené dýchání a zrchlený tep srdíčka. Myslí si že je to RAO. kobylka je 24 h venku + má přistup k přistřešku + senu, které je rozvalené a pokropené. Prosím váš mohl by jste mi někdo poradit jak kobylce pomoct? Kobylku mám 14 dní ale přišel na to až náš vet, kobylka měla být do sportu, ale asi bohužel. hlavně aby byla ok. kašlat zakašle jen občas. byla jsem u ní skoro celý den, když byla na pastvě + pak na procházce a kobylka začala kašlat až tedy, když dostala jablko a jak hltala se drobet zadusila a tak zakašlala max 3x. Jinak ji za tu dobu co jí mám kašle jen občas... ale ten suchý kašel mě trápí. Budu moc vděčná za všechny rady. Děkuji!
Zrychlený tep a dech je reakce na přítomnost cizí osoby. Jaký byl poslechový nále?.Jinak zkuste dávat Mucobene sáčky 2-3 (podle velikosti) 2x denně, je to na vykašlání hlenu.
napsal(a):
Dobrý den,
VRÁTIT ! Pokud Vám kvalitní veterinář potvrdí diagnózu.
Měla jsem a mám takového koně.
Stojí to strašné peníze a pouze udržujete koně ve stavu, kdy může existovat.
Jezdíte jen, pokud vám to zdravotní stav koně dovolí a to není často. A jsou situace, kdy si přejete, aby byl kůň mrtvý a už se netrápil. Pokud má zrovna záchvat. Natáhněte si na hlavu igelitový pytlík a zkuste dýchat. Tak nějak se kůň v tu chvíli cítí.
A právě, aby mu bylo lépe, vydáváte každý měsíc milion peněz.
O sportu si můžete nechat zdát. Pokud tedy nemůžete mít 2 koně. Jeden jako sporťák a jeden jen jako společník.
Okamžitě nechte udělat pořádné vyšetření. Bude to něco stát, ale pořád to bude jen promile částky, kterou by Vás stálo držení takového koně.
A opravdu se, pokud je kůň nemocný, zatvrďte a vraťte ho!
jahodapavel
napsal(a):
Ale co nejrychleji a zkuste sehnat soudního znalce. Napiště doporučeně bývalému majiteli.Uvědomte si, ze záruka na zvíře je 3 týdny a později budete těžko prokazovat, že neonemocněl až u vás.
Nestrašte. Dušnost není zápal plic, aby to kůň chytl během 14 dní!
Ale se znalcem máte pravdu. Ne každý veterinář je schopen poznat raná stádia.
Pro zadavatelku.
Do určité chvíle je možné onemocnění zvrátit a po přeléčení mít normálního koně. Ovšem jak tento okamžik propasete, už se kůň nikdy nevyléčí. Pouze může být v remisi, kdy je mu lépe. Nic víc.
Dobrý den, prominte ze píší teď, měla jsem problém ohledně práce a tak dále. Kobylku jsem se rozhodla ze ji nevrátim, protože jediná cesta by byla jatka. Stará se mi o ni kamarádka, od té doby co jsem sem psala. Je venku 24h, box má otevřený, a seno se ji každý den namaci+ ještě k tomu byla nemocná, takže dostávala něco na chřipku + 1x denně cajik na průdušky. Kobylku už jsme cca 5-6 dni neslyšeli zakaslat ani 1x. Chodila na lonz + ve do výběhu s ostatními. Kobylka měla ještě teplotu, proto měla zvýšený tep (měli jsme tu jiného veta který ji zkouknul přístrojem) naštěstí nám řekl, ze kobylka je v začínajícím stadiu a díky tomu, v jakem prostředí teď je, se to ohromně zlepšilo a pokud bude pořad dostávat to co teď, tak je 70% šance ze se z toho dostane do 2-3 měsíců. Budu se modlit aby vše dopadlo dobře!
Zajímavé, že v prvním příspěvku píšete, že kobyla měla být na sport.A najednou by šla, po vrácení prodejci, výhradně na jatka? To je tedy v opravdu dost špatném stavu.
Každopádně, asi jste nikdy nezažila na vlastní kůži a peněženku potřeby dušného či astmatického koně.Když se do téhle situace vrháte dobrovolně.Tak se držte a ať vám optimismus zůstane co nejdéle.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Ach jo.Pokuste se kobylce dopřát aspoň šanci. V nejhorším se dá i uspat když to nepůjde dál.Dnes je to prachsprostý "kšeft" kolem koní a už jsem vícekrát slyšel o koni rádoby vhodném do sportu a skutečnost je zcela jiná.Je to jen na Vás a vašem svědomí, penězích a možnostech.Peníze se vždycky dají nějak sehnat.Notabene kobylka asi má naději žít v celku kvalitní život.. Jak říkám je to na Vás..