Čo sa mu to deje s chvostom?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LeBlue

8.9.2017 07:51
LeBlue

XXX.XXX.165.109

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť, čo sa to môjmu koňovi deje s chvostom?
Všimla som si to náhle, pred dovolenkou všetko v poriadku nič na ňom nemal a po dovolenke prídem a chvosť "vypadnutý". táto čast na koreni ani nevyzerá, že by sa šúchal o niečo (podstatne to je poznať keď má kôň chvost totálne strapatý) pri bližšom pohľade, ktorý sa mobilom odfotiť nedá, má v chvoste akokeby také šupinky (sondovala som, nemá ich len na tom prázdnom mieste ale po celom chvoste)
Volať veterinára kôli takejto blbosti mi príde zbytočné, preto neviete mi prosím niekto poradiť čo s tým? Samozrejme som chvost okamžite umyla žihľavovým šampónom, ktorý by mal (dúfam) trošku uľaviť od svrbenia...

LeBlue

8.9.2017 07:55
LeBlue

XXX.XXX.165.109

Foto.

8.9.2017 09:45
sovicka

XXX.XXX.2.36

Kdy byl koník odčervený? Může být i začervený a proto se drbat.
Nebo hmyz a podobně. Já bych umyla v betadinovém mýdle a pak natřela olejíčkem (nějakým dětským), aby kůže nebyla vysušená a nepobízela k opětovnému drbání, pokud by nezabralo a je odčervený, tak asi minimálně konzultovat s vetem po telefonu, může mít nějaké breberky...

8.9.2017 12:09
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Zkuste si sehnat vet. šampon Medivet. Je určen pro léčbu zvýšené šupinatosti kůže a svědění. Nanese se, napění, nechá se 15min působit a pak spláchne. (https://www.zvireci-potreby.cz/medivet-sampon-proti-svedeni-kuze-zvirat-100ml-p12349?gclid=CjwKCAjw_8jNBRB-EiwA96Yp1rhWLy1VXKpvULU-tBAP4r2kS9998xuhIXOPwRrw37GsYhNpG-YloxoCQdgQAvD_BwE)

Opravdu to špičkově pomáhá a na jedno použití stačí troška. Koník má pak rychle a poměrně dlouho pokoj.

Vyzkoušeno u mého koně, jednou na svědivou vyrážku v oblasti plecí a jednou na nezřízenou snahu o drbání ocasu nevysvětlitelnou ničím jiným, než že to "prostě svědí"...

LeBlue

8.9.2017 15:02
LeBlue

XXX.XXX.165.109

sovicka napsal(a):
Kdy byl koník odčervený? Může být i začervený a proto se drbat.
Nebo hmyz a podobně. Já bych umyla v betadinovém mýdle a pak natřela olejíčkem (nějakým dětským), aby kůže nebyla vysušená a nepobízela k opětovnému drbání, pokud by nezabralo a je odčervený, tak asi minimálně konzultovat s vetem po telefonu, může mít nějaké breberky...

Vidíte, betadinové mydlo mám a vôbec ma to nenapadlo. Určite skúsim! Ďakujem.

LeBlue

8.9.2017 15:04
LeBlue

XXX.XXX.165.109

LeBlue napsal(a):
Vidíte, betadinové mydlo mám a vôbec ma to nenapadlo. Určite skúsim! Ďakujem.

Ešte čo sa toho odčervenia týka tak to robíme 2x do roka, akurát teraz na jeseň sa budú odčervovať.

Ďakujem pekne aj za typ na ten šampón, už som si dala u veta zistiť :).

9.9.2017 08:14
dsj

XXX.XXX.207.141

Tohle měl jeden z našich poníků když chytil všenky. Na ocase jsem je nenašla, jen ho měl takhle rozdrbaný, asi ho tam ty mrchy žraly v noci. Zkuste vytrhnout pár chlupů různě po těle, ten náš je měl nejvíc v cupřině a pod hřívou a koukněte, jestli nemá takové bílé hnidky někde na chlupech. Já jsem tenkrát použila jako první pomoc na ten rozdrbaný ocas Arpalit, a koupila jsem takový spot podobný jako pro psy a všenky zmizely (jen jsem ho zadekovala, aby mi to nepláchl první déšť, bylo to v zimě a omývat Neostomosanem jsem nemohla).

Přidejte reakci

Přidat smajlík