Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2017 17:43
kristyna.rv

XXX.XXX.15.252

Zdravím.
Kolem koní se už pár let pohybuji, ale s tímhle jsem se ještě nesetkala a nevím, jak si to vyložit :D.
Cca měsíc docházím k valachovi, o kterého se teď starám, pracuji s ním země a také už jsme se byli i společně párkrát projet. Letos mu bylo 18, ale tipla bych mu mnohem méně. Jsme stále ve fázi vzájemného poznávání a on se mi zatím jeví jako hodný a bezproblémový kůň. Když jsem ale u něj byla naposledy, tak při čištění z ničeho nic natáhl zadní nohy více dozadu, přední nohy roztáhl od sebe (podobné jako parking out), vydal takový bručivý zvuk a krk na chvíli natáhl dopředu. To celé trvalo pár vteřin, pak si stoupl zase normálně a dělal, jako by se nic nestalo. Od majitele vím, že má menší problémy s rovnováhou, to se ale projevuje pouze u čištění zadních kopyt, kdy se na třech nohách neudrží moc dlouho. Jinak ale chodí naprosto bez problému i v terénu.
Mohlo by toto souviset s tou rovnováhou, nebo by to mohl být nějaký závažnější problém? Nebo je to prostě banalita, které si nemám všímat? Udělal to pouze jednou, ani majitel nezaregistroval, že by to dělal i někdy dřív...

28.8.2017 19:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Vy se neprotahujete? Protahujete.
Dělají to psi, kočky, lidi, tak proč ne koně?

28.8.2017 20:31
sovicka

XXX.XXX.56.229

A nechtěl spíš čůrat, než se protahovat?

28.8.2017 20:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

sovicka napsal(a):
A nechtěl spíš čůrat, než se protahovat?

I to je možné.
Není foto.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2017 20:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že se protahoval. Ale je možné že chtěl i čůrat.

28.8.2017 21:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslím, že se protahoval. Ale je možné že chtěl i čůrat.

A teď babo raď!

Neregistrovaný uživatel

28.8.2017 22:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Bručivý zvuk, jo? A vycházel zpředu nebo zezadu?Tohle mi dělá valášek totiž taky, ovšem tam to jde zezadu ten zvuk. Zřejmě se protahuje a zároveň odvzdušňuje.

Aner

28.8.2017 22:08
Aner

XXX.XXX.49.86

Ja bych to videla spis na protahovani - pri curani da od sebe zadni nohy, zakladatwlka pise, ze predni

Přidejte reakci

Přidat smajlík