Přídavek energie, rada

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Šturva

9.8.2017 12:57
Šturva

XXX.XXX.46.93

Ahoj, chtela bych se zeptat co dáváte konim do krmeni jako přídavek energie ?smajlík je lepší oves nebo kukuřice někde jsem četla že ma kukuřice vice energie ale spíše by me zajímali vaše zkušenosti ( kdysi dostávala oves ale moc ji nevyhovoval tak jsem nahradila kukuřici ). Ja kukuřici přidávám do krmeni ale jen rano 200g a večer 400g a kobyla je na skoky lehce dopředna ale na přeježďovani bez větší akce tak bych ni chtela přidat i neco na energii. Je možné přidat jeste vice kukuřice treba na 1kg denně ? A nebo je lepší přidat do krmeni ještě něco ? Jinou energetickou složku v krmeni nema krom teda jednoho hrnkunječmene ( vojtěška slunečnice ječmen kukuřice slaďak a jablečné výlisky )

Jen jeste dodám že kobyla po kukuřici nijak neztučnina je pěkně úměrná.

Budu rada za vaše radysmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2017 14:18

Na pocit pod zadkom mi ovos a kukurica prišli dosť podobné, možno kukurica trochu horšie- pokiaľ kobyla nie je extra temperamentná, tak by som sa toho nebála.
Najednoduchšie je pridať olej, dávame z ostropestreca, nespôsobuje tráviace ťažkosti a je to bezpečný zdroj energie.

Šturva

9.8.2017 14:52
Šturva

XXX.XXX.46.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na pocit pod zadkom mi ovos a kukurica prišli dosť podobné, možno kukurica trochu horšie- pokiaľ kobyla nie je extra temperamentná, tak by som sa toho nebála.
Najednoduchšie je pridať olej, dávame z ostropestreca, nespôsobuje tráviace ťažkosti a je to bezpečný zdroj energie.

Dobře děkuji, ona je sice učučena občas se lekne a povyskočí ale přijde mi takova málo živá jak u přeježdovani tak i venku kdyz cvala tak jde tempem jak houpací koník jako v parkuru si oěkne na škol zatahne ale byla bych radši kdyby ožila i normálně.

Jinak ja přidávám do krmeni slunečnicovy olej rano dávám 159g celého semínka a večer 1dcl oleje ještě normálně přidávám lněné semínko ale to nam ted došlo.

A muzu se jeste zeptat kolik jste přidávala kukuřice do krmeni a co jste přidala k tomu ? Na centrukrmiv jsem četla ze se kukuřice muže krmit až do kila a pul ale není to už moc skrz tloustnutí ?

9.8.2017 17:14

Kukuricu sme kŕmili pufrovanú a cca do pol kila na deň. Ale nepasovala nám jednak kvôli tomu, že nerobila dobre na hlavu a kone z toho strašne priberali, takže sme skŕmili jedno klasické 25kg vrece a viac nie. Ináč sme ju kŕmili s ovsom, cca kilo a k tomu iba ľan, minerálka.
Tak pridávajte po troche a uvidíte, ako bude kobyla reagovať, či jej to pomôže aj trochu na energiu a či nebude príliš priberať, odhadnúť vopred to asi nevie nikto.

10.8.2017 14:34
samik49

XXX.XXX.78.43

Olej :).

Šturva

10.8.2017 15:49
Šturva

XXX.XXX.26.21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kukuricu sme kŕmili pufrovanú a cca do pol kila na deň. Ale nepasovala nám jednak kvôli tomu, že nerobila dobre na hlavu a kone z toho strašne priberali, takže sme skŕmili jedno klasické 25kg vrece a viac nie. Ináč sme ju kŕmili s ovsom, cca kilo a k tomu iba ľan, minerálka.
Tak pridávajte po troche a uvidíte, ako bude kobyla reagovať, či jej to pomôže aj trochu na energiu a či nebude príliš priberať, odhadnúť vopred to asi nevie nikto.

Jasně, díky moc. Pomalu začnu přidávat a uvidim snad teda ožije

Šturva

10.8.2017 15:51
Šturva

XXX.XXX.26.21

samik49 napsal(a):
Olej :).

A mužu se zeptat jaký a jake množství. Ja dávám rano cele slunečnicové semínko 150g a večer 1dcl slunečnicového oleje. Jinak tak 14 dnu zpátky dožrala lněné semínko to dostávala denně tak 150-200g.

Přidejte reakci

Přidat smajlík