Šturva
XXX.XXX.46.93
Ahoj, chtela bych se zeptat co dáváte konim do krmeni jako přídavek energie ?
je lepší oves nebo kukuřice někde jsem četla že ma kukuřice vice energie ale spíše by me zajímali vaše zkušenosti ( kdysi dostávala oves ale moc ji nevyhovoval tak jsem nahradila kukuřici ). Ja kukuřici přidávám do krmeni ale jen rano 200g a večer 400g a kobyla je na skoky lehce dopředna ale na přeježďovani bez větší akce tak bych ni chtela přidat i neco na energii. Je možné přidat jeste vice kukuřice treba na 1kg denně ? A nebo je lepší přidat do krmeni ještě něco ? Jinou energetickou složku v krmeni nema krom teda jednoho hrnkunječmene ( vojtěška slunečnice ječmen kukuřice slaďak a jablečné výlisky )
Jen jeste dodám že kobyla po kukuřici nijak neztučnina je pěkně úměrná.
Budu rada za vaše rady
Uživatel s deaktivovaným účtem
Na pocit pod zadkom mi ovos a kukurica prišli dosť podobné, možno kukurica trochu horšie- pokiaľ kobyla nie je extra temperamentná, tak by som sa toho nebála.
Najednoduchšie je pridať olej, dávame z ostropestreca, nespôsobuje tráviace ťažkosti a je to bezpečný zdroj energie.
Šturva
XXX.XXX.46.93
napsal(a):
Na pocit pod zadkom mi ovos a kukurica prišli dosť podobné, možno kukurica trochu horšie- pokiaľ kobyla nie je extra temperamentná, tak by som sa toho nebála.
Najednoduchšie je pridať olej, dávame z ostropestreca, nespôsobuje tráviace ťažkosti a je to bezpečný zdroj energie.
Dobře děkuji, ona je sice učučena občas se lekne a povyskočí ale přijde mi takova málo živá jak u přeježdovani tak i venku kdyz cvala tak jde tempem jak houpací koník jako v parkuru si oěkne na škol zatahne ale byla bych radši kdyby ožila i normálně.
Jinak ja přidávám do krmeni slunečnicovy olej rano dávám 159g celého semínka a večer 1dcl oleje ještě normálně přidávám lněné semínko ale to nam ted došlo.
A muzu se jeste zeptat kolik jste přidávala kukuřice do krmeni a co jste přidala k tomu ? Na centrukrmiv jsem četla ze se kukuřice muže krmit až do kila a pul ale není to už moc skrz tloustnutí ?
Kukuricu sme kŕmili pufrovanú a cca do pol kila na deň. Ale nepasovala nám jednak kvôli tomu, že nerobila dobre na hlavu a kone z toho strašne priberali, takže sme skŕmili jedno klasické 25kg vrece a viac nie. Ináč sme ju kŕmili s ovsom, cca kilo a k tomu iba ľan, minerálka.
Tak pridávajte po troche a uvidíte, ako bude kobyla reagovať, či jej to pomôže aj trochu na energiu a či nebude príliš priberať, odhadnúť vopred to asi nevie nikto.
Šturva
XXX.XXX.26.21
napsal(a):
Kukuricu sme kŕmili pufrovanú a cca do pol kila na deň. Ale nepasovala nám jednak kvôli tomu, že nerobila dobre na hlavu a kone z toho strašne priberali, takže sme skŕmili jedno klasické 25kg vrece a viac nie. Ináč sme ju kŕmili s ovsom, cca kilo a k tomu iba ľan, minerálka.
Tak pridávajte po troche a uvidíte, ako bude kobyla reagovať, či jej to pomôže aj trochu na energiu a či nebude príliš priberať, odhadnúť vopred to asi nevie nikto.
Jasně, díky moc. Pomalu začnu přidávat a uvidim snad teda ožije
Šturva
XXX.XXX.26.21
samik49
napsal(a):
Olej :).
A mužu se zeptat jaký a jake množství. Ja dávám rano cele slunečnicové semínko 150g a večer 1dcl slunečnicového oleje. Jinak tak 14 dnu zpátky dožrala lněné semínko to dostávala denně tak 150-200g.