Při skákání nezvedá nohy

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2017 20:34

Dobrý den, mám kobylku se kterou jsem skakala 125cm výkonnost, kobylka stála 3 měsíce kvůli mému zdravý, teď s kobylkou pracuji 2-3mesice. Je naohýbaná, nasvalená, podkovy má nově dělané, zuby též. Při skalní ve volnosti kobylka na překážku běží sama a s radosti, nemusíme ji po pohánět, vždy když zvedáme kavalety kobylka přijde očuchá, Počká než postavíme, a pak se sama rozebehne a na překážku jde. Bohužel jakmile je překážka do 1m teď, kobylka je vyloženě líná zvedat přední nohy. Nemá žádný problém, byl tu fyz. Terapeut, vet., kobylka má nohy v pořádku, zadá téže, prostě žádná vada. Jen je líná přední nožky zvedat. Pod sedlem jde krásně do toho 1m (aktuální období), pod sedlem velice temperamentí, ale zase jakmile je to víše, nezvedá nohy... muže to být tím jak dlouho stala? Jak mám kobylku znovu naučit zvedat nohy? Gymnastiku skokovou jsem už skakala, ale za jakoukoliv novou sestavu budu rada a zkusím. Děkuji mockrát!

crocrocrokodyl

4.8.2017 20:57
crocrocrokodyl

XXX.XXX.162.234

Muzete dat pod skoky nejake nove veci a uvidite jak pekne zasune podvozek u nas to tak delame aby se kone okoukali a nebali na zavodech, porad se snazime prichazet s necim novym zaroven kone neotupi

muzete taky dat 2 rahna tak aby to zuzilo skok kone to lepe navadi na stred a lepe krci predky a krasne vyklene hrbet a krcisko

chapete snad jak to myslim

ale pozor na pretrenovani a otraveni kone, pisete ze mel pauzu tak zacinat pozvolna neotravit ho.

4.8.2017 21:22

crocrocrokodyl napsal(a):
Muzete dat pod skoky nejake nove veci a uvidite jak pekne zasune podvozek u nas to tak delame aby se kone okoukali a nebali na zavodech, porad se snazime prichazet s necim novym zaroven kone neotupi

muzete taky dat 2 rahna tak aby to zuzilo skok kone to lepe navadi na stred a lepe krci predky a krasne vyklene hrbet a krcisko

chapete snad jak to myslim

ale pozor na pretrenovani a otraveni kone, pisete ze mel pauzu tak zacinat pozvolna neotravit ho.

Skvělé to mě ani nenapadlo :D. Děkuji mockrát za radu :)

Ano vím jak to myslíte :)

S kobylkou trénuji max 2x - 3x do týdne na jízdárně, jinak jezdíme na vyjížďky do terénu, na lonž chodíme a pak na ty procházky napást atd. Jen mě zarazilo že kobylka byla vždy taková že chtěla skákat opravdu vše. Dokonce i párkrát skočila ohradu ven, když se chtěla jít napást, a teď je opravdu líná zvedat nožky, což mě trochu zarazilo. Doufám že předměty pod překážkou pomůžou, kobylka je taková že se rychle okouká a lekává moc není, tak snd to pomůže. Ale děkuji vám mockrát! :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík