Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

CPM

30.7.2017 22:04
CPM

XXX.XXX.110.1

Mám takovou ptázku když pustím koníka do hale at se vyběhá tak jde na konec a tam s zastaví a stojí občas se pohne ale malokdy takže ho tam musim jit pohonit ale furt se cpe ke dveřím a furt kaká jako někteří říkali že se té haly bojí a já nevím jestli mám věřit a myslí si že když ho tam trošku pohoním tak je to trapení prosím o radu jak to vyřešit

Loolipoop

30.7.2017 22:44
Loolipoop

XXX.XXX.42.151

Spíš bych řekla, že se bojí toho, že je tam sám bez koní a nebo z haly slyší zvuky venku. :) Určitě bych koně nikam nehonila, pokud se bojí. Nechte ho ať klidně stojí půl hodiny sám, však on se pohne... :D Pokud ho pustíte a on dojde k vám, začne sklánět uvolněně hlavu, nebo se olizovat, tak ho moc pochvalte a vezměte ho pryč smajlík Nechte koníka ať se tam s tím vypořádá sám a jak jsem psala, počkejte tak dlouho, dokud neuvidíte výraz uvolnění - viz výše uvedené např. olizování se smajlík Pokud prvních pár puštění žádné gesto uvolnění nespozorujete a kůň je velký strašpytel, vezměte ho brzy pryč a pravidelně tam koníka pouštějte na krátké intervaly, stačí např. na 5 min. ať se tam sám projde a vypořádá se s tím a jít pryč - tak zjistí, že se není ničeho bát, že zas za malou chviličku půjdete... Pokud to takto uděláte pravidelně, po pár takových rychlo puštění, bez honění, nebo agresivního odhánění z Vaší strany určitě brzy nějaké gesto uvolnění uvidíte.

Druhá věc je, že bych zapracovala na vzájemné důvěře, což tím, že koně vystresované z prostředí haly po ní začnete ještě bičem honit nedocílíte. smajlík

Ještě nesmím opomenout, že strach z haly, když je tam na volno, může mít také proto, že to má již zažité s oním agresivním honěním člověkem po hale s bičíkem v ruce, kdy očekává od člověka tohle chování a předem je z toho tedy ve stresu.
Toť můj názor na situaci. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík