Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bodlinka-

10.7.2017 19:24
bodlinka-

XXX.XXX.165.142

Dobrý den, mám valacha 11 let, v zimě prodělal dermatofilozu -pokud si dobře pamatuji druhů ftychophyton m.. Dneska jsem u něj objevila v ocase a hříbě žluté stroupky, vymyla sem to a budu čekat co dal. To co mel a prodělal by už neměl dostat, měl by mít protilátky. Takže asi nejspíš s tím.není nic společného. Ale chci se zeptat. Možná to ma z vlhka ? Jako jinak je čistej, umyvadla jsem ho cca 4 týdny zpátky. nic neměl. děkuji.

bodlinka-

10.7.2017 19:26
bodlinka-

XXX.XXX.165.142

Dnes jsem mu to.umyla dezinfekčním šampionem a postrikala kůži v hřivě naredenou betadinou.

20.7.2017 10:52
sovicka

XXX.XXX.52.226

Takové boláčky, jsme kdysi v hřívě taky občas měli, od nějakého hmyzu, nyní jsme přestěhovaní ve vlastním a neobjevilo se to vůbec. Zas řešíme jiné blbinky:-D
Jinak opláchnout krustu žlutých stroupků pryč, vyčistit. Koně bych šplíchla repelentem.

21.7.2017 00:59
helas

XXX.XXX.12.12

Navrhuju vzít stěr z tech míst a dovézt ho k nejbližšímu vetovi, co má mikroskop - mohou to být všenky.
Bylo by dobré to zjistit.
Co s tím dál, řekne ten vet. Nejspíš Neostomosan - všem koním ve stáji (opakovaně) + desinfekce té stáje (ale žádnej horror to není).

Přidejte reakci

Přidat smajlík