Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ina22

10.7.2017 11:50
ina22

XXX.XXX.209.180

Dobrý deň, mám kobylku ktorá ma pod sebou žriebätko a momentálne je len na sene tak som sa jej rozhodla obohatiť krmenie o granulované kukuričné klíčky a sladový kvet ale neviem v akom pomere alebo ako veľa by som jej mala dávať kedže predtým granule nedostávala.Kobylka je menšia poloťažačka nenáročná na krmenie.

11.7.2017 08:43
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Obe ingrediencie sú takpovediac kalorické bomby takže pri kobyle ktorá doreraz nedostávala nič by som to s dávkovaním určite nepreháňala. Kukurica sa skrmuje tak maximálne do 0,5 kg na deň - tie klíčky budú ale asi o čosi menej kalorické, a sladový kvet tiež tak 400-500g no nemal by tvoriť základnú zložku KD. Takže ak chceš kŕmiť tieto dve veci dohromady tak začni naozaj len máličko,150-200g z každého ráno aj večer (kvet sa namáča) a potom uvidíš či treba pridať. Prípadne ak pridať tak by som k tomu dodala ešte trocha ovsu.
Môžem sa opýtať kde si sa dostala k tým granulovaným kukuričným klíčkom? Ešte som u nás nič také nevidela, ale znie to zaujímavo :).

11.7.2017 08:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

ina22 napsal(a):
Dobrý deň, mám kobylku ktorá ma pod sebou žriebätko a momentálne je len na sene tak som sa jej rozhodla obohatiť krmenie o granulované kukuričné klíčky a sladový kvet ale neviem v akom pomere alebo ako veľa by som jej mala dávať kedže predtým granule nedostávala.Kobylka je menšia poloťažačka nenáročná na krmenie.

Pokud ty dvě věci máte doma a chcete je zkrmit, tak se řiďte radami Barbory.
Ale pokud ne a budete kupovat, radím koupit přímo krmení pro laktující klisny a neexperimentovat. Těch 4- 5 měsíců to jistě finančně zvládnete, máte jistotu, že má kobyla i hříbě vše, co potřebuje a pak už bude hříbek více baštit trávu či seno, tak už nebude speciální krmení potřeba.
Co do hříběte vložite nyní, to se stonásobně zúročí později.

ina22

19.7.2017 17:54
ina22

XXX.XXX.209.180

Dakujem za odpovede popravde toto nám odporučil pán u ktorého sme boli krmivo pozerať.Kobylka je v dobrom stave dokonca je aj mierne pribratejšia ale neviem či jej len nezostalo také brucho po pôrode aj ked s ňou pravidelne jazdím.Akurát sa mi zdá že nato že kojí a dostáva iba seno mi to príde málo. Katka tie kukuričné klíčky som zohnala v obchode s krmivom v Topoľčanoch a pán hovoril že sa mu aj ťažko zoháňali tak neviem ako sa k nim dostal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík