ina22
XXX.XXX.209.180
Dobrý deň, mám kobylku ktorá ma pod sebou žriebätko a momentálne je len na sene tak som sa jej rozhodla obohatiť krmenie o granulované kukuričné klíčky a sladový kvet ale neviem v akom pomere alebo ako veľa by som jej mala dávať kedže predtým granule nedostávala.Kobylka je menšia poloťažačka nenáročná na krmenie.
Obe ingrediencie sú takpovediac kalorické bomby takže pri kobyle ktorá doreraz nedostávala nič by som to s dávkovaním určite nepreháňala. Kukurica sa skrmuje tak maximálne do 0,5 kg na deň - tie klíčky budú ale asi o čosi menej kalorické, a sladový kvet tiež tak 400-500g no nemal by tvoriť základnú zložku KD. Takže ak chceš kŕmiť tieto dve veci dohromady tak začni naozaj len máličko,150-200g z každého ráno aj večer (kvet sa namáča) a potom uvidíš či treba pridať. Prípadne ak pridať tak by som k tomu dodala ešte trocha ovsu.
Môžem sa opýtať kde si sa dostala k tým granulovaným kukuričným klíčkom? Ešte som u nás nič také nevidela, ale znie to zaujímavo :).
ina22
napsal(a):
Dobrý deň, mám kobylku ktorá ma pod sebou žriebätko a momentálne je len na sene tak som sa jej rozhodla obohatiť krmenie o granulované kukuričné klíčky a sladový kvet ale neviem v akom pomere alebo ako veľa by som jej mala dávať kedže predtým granule nedostávala.Kobylka je menšia poloťažačka nenáročná na krmenie.
Pokud ty dvě věci máte doma a chcete je zkrmit, tak se řiďte radami Barbory.
Ale pokud ne a budete kupovat, radím koupit přímo krmení pro laktující klisny a neexperimentovat. Těch 4- 5 měsíců to jistě finančně zvládnete, máte jistotu, že má kobyla i hříbě vše, co potřebuje a pak už bude hříbek více baštit trávu či seno, tak už nebude speciální krmení potřeba.
Co do hříběte vložite nyní, to se stonásobně zúročí později.
ina22
XXX.XXX.209.180
Dakujem za odpovede popravde toto nám odporučil pán u ktorého sme boli krmivo pozerať.Kobylka je v dobrom stave dokonca je aj mierne pribratejšia ale neviem či jej len nezostalo také brucho po pôrode aj ked s ňou pravidelne jazdím.Akurát sa mi zdá že nato že kojí a dostáva iba seno mi to príde málo. Katka tie kukuričné klíčky som zohnala v obchode s krmivom v Topoľčanoch a pán hovoril že sa mu aj ťažko zoháňali tak neviem ako sa k nim dostal.