Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

8.7.2017 11:45

XXX.XXX.211.149

Autor Ahojky zdrvavím všechny kdo sem zabloudily a předem děkuji za jakoukoli odpověď
Teď asi půl roku chodím jezdit k jedné paní mám ho v pronájmu za výpomoc a to obnáší taky odvěst a přivést koně a to je ten problém ve výběhu je klisna a Valášek ale klisna se drží jeho a oni jen tak nepřijdou abych je vzala domů..snažila a jsem se i po přivedení i před odchodem se s ním pomazlit ale on se ke mě stavěl zády a chtěl po mě kopat jakmile jsem do výběhu vlezla jsem uz zoufalá a nevím jak si poradit tak se obracím na vás
Ps:zkoušela jsem tam přijít už i jen tak...to samé
Pája.

8.7.2017 16:32
Dotaz

XXX.XXX.235.225

A chodíte s pamlskem? Asi je nic nemotivuje být s vámi. Nějaké pomazlení asi ten kůň vnímá jinak než vy.

8.7.2017 17:21
lenacia

XXX.XXX.205.245

Ví, že mu to prošlo, má vás prokouklou, a už to dělá automaticky. Nejlépe vám poradí jeho majitelka, co s tím. Když ona pro něj jde, tak nic nedělá?
jen málokterý kůň opravdu přijde za člověkem, ve výběhu s koňmi nemají motivaci jít za vámi. Ale to kopání, to je problém. Rozhodně bych do výběhu nešla bez tušírky v ruce.
Musíte si uvědomit, že kůň vás vnímá jako svého druha. Pokud po vás kope je jasný, že se nad vás povyšuje v hiearchii stáda, což je špatně, protože to má být naopak.
Rozhodně bych teď nezačala a ani nezkoušela chodit s pamlsky, uplácení koně, který vás už teď nerespektuje by to jenom zhoršiho.
Nejlepší by bylo, pokud je majitelka zkušená, aby vám s tím pomohla, takže já bych se obrátila na ní.
Pokud máte kruhovku, budete mít tu práci lehčí.
Možná bych zkusila první odvést kobylku, pokud se nechá, valach pak nebude chtít být sám a možná se nechá chytit snáz, když bude vědět, že jde za kamarádkou. Pak ho stačí uvázat a kobylku vrátit do výběhu. Ale nic moc to neřeší, jen by to teoreticky mohlo být snažší chytání.
Kolik ti je? Pokud ti nebylo 18 a nebo ještě hůře nebylo ti ani 15, rozhodně se nebudu pouštět do říkání rad, co máš dělat. Podle mě bys tenhle problém neměla řešit sama. Pokud majitelka neporadí, investuj a zaplať si trenéra. Kůň, který je vůči tobě agresivní je nebezpečný.
Jediný co zatím poradím je, mít tu tušírku, nebo rovnou lonžovací bič pro delší vzdálenost, kvůli ochraně. Důležité je nechodit do výběhu se strachem co zase udělá. To už tam chodit vůbec nemusíš. Musíš vypnout, být přímá a rázná... as jak říkám, měj tam někoho zkušeného sebou.

Neregistrovaný uživatel

8.7.2017 17:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No to já už vůbec nebudu radit. Pokud je slečně 15 tak by hrozilo že už jí šestnáct nikdy nebude.

9.7.2017 09:00
koně

XXX.XXX.205.252

******** napsal(a):
Autor Ahojky zdrvavím všechny kdo sem zabloudily a předem děkuji za jakoukoli odpověď
Teď asi půl roku chodím jezdit k jedné paní mám ho v pronájmu za výpomoc a to obnáší taky odvěst a přivést koně a to je ten problém ve výběhu je klisna a Valášek ale klisna se drží jeho a oni jen tak nepřijdou abych je vzala domů..snažila a jsem se i po přivedení i před odchodem se s ním pomazlit ale on se ke mě stavěl zády a chtěl po mě kopat jakmile jsem do výběhu vlezla jsem uz zoufalá a nevím jak si poradit tak se obracím na vás
Ps:zkoušela jsem tam přijít už i jen tak...to samé
Pája.

Osoba, která vám tohoto koně"pronajala" by vám měla poradit a pomoci.Té se ptejte, ať vám ona předvede, jak na to.
Tady nikdo nezná ani vás, ani koně, ani nikdo nevidí realitu.

plousek

9.7.2017 11:50
plousek

XXX.XXX.211.149

Dobra moc dekuji urcite vyzkousim s tou tusirko a ajk jsem rikala kobylka se drzi jeho pokud nejde on nejde ani ona ale dekuji za radu

9.7.2017 14:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tušírkou, či bičem na kopajícího koně? Vy se asi nemáte moc ráda?
Kupte čokoládu tomu, koho respektuje, ať jde s vámi. To je myslím dobrý obchod. A jinak by vám měl pomáhat a radit majitel koně.

kayecek

9.7.2017 14:26
kayecek

XXX.XXX.118.20

Místo tušírky si do ohrady vemte někoho, kdo vám poradí, jak to vyřešit, abyste se z té ohrady vždycky vrátila.

Neregistrovaný uživatel

9.7.2017 16:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Když ono u koní všechno hrozně dlouho trvá..Já jsem se vlastně chodil skoro rok seznamovat s místním stádem.Jen tak jsem na ně čuměl, občas něco dal dobrého a nějak tak pokecal jak to jde ta pastva. Dneska tam u nich klidně opravuji přístřešek a nic špatného nedělají. Kromě teda asistence někdy nevyžádané. A je jich tu čtrnáct loupežníků.

9.7.2017 16:18
lenacia

XXX.XXX.205.245

plousek napsal(a):
Dobra moc dekuji urcite vyzkousim s tou tusirko a ajk jsem rikala kobylka se drzi jeho pokud nejde on nejde ani ona ale dekuji za radu

No počkat! Ale zapomínáte na tu druhou část! Říkám, že sebou máte vzít taky majitelku!

Přidejte reakci

Přidat smajlík