al4ever
XXX.XXX.115.233
Ahojte, nevíte jestli někdo pořádá vozatajské kurzy pro začátečníky? Já hledám, hledám a nic najít nemůžu.
Žkna
XXX.XXX.248.239
Jeden pořádal kladrubský hřebčín a jako trenér tam byl Jiří Nesvačil starší. Asi by bylo nejspíš lepší oslovit přímo trenéry, co se výcvikem zabývají. Jako je přímo pan Nesvačil nebo možná P.Vozáb, Jan Jelínek,...
Přes sezónu je dost utopie hledat někoho, kdo by vás v tahu zaučil. Ti dobří trénují svoje koně na závody nebo koně svých klientů a na víc nemají čas. Po sezóně možná.
Taky je dost problém sehnat někoho, kdo s koňmi v tomhle směru opravdu umí dělat a kdo umí dělat i s lidmi a kdo má čas na to, vás to naučit.
Už jsem zažila a viděla hodně a byla donucena i s jedním vozatajským trenérským hulvátem razantně ukončit spolupráci, protože se mi nelíbil nejen jeho přístup ke mně (vydržím hodně, ale nechat si nadávat anebo se nechat hnusně urážet to fakt ne), ale i ke koni (mimořádně hrubé mlácení pro nic za nic když mu ulítly nervy, koně mi do tahu svoji "odborností" totálně pos*al, spravuju to ještě teď po téměř roce a kdo ví, jestli to kdy bude úplně v cajku).
U mě by byla volba někde mezi Coufalíkem, Nesvačilem st., Exnarem nebo panem Jiráskem z Robous. Ty jsem viděla, jak se ke koním chovají a byla jsem s jejich přístupem velmi příjemně překvapená. Jsou to kapacity. Bohužel patří k české špičce a času moc nemají... Chce to ale zkusit se jich zeptat.
O panu Išovi jsem slyšela jen samé dobré věci, ale v reálu jsem ho s koňmi (a lidmi) neviděla dělat.