ECO Podestýlka (Kokos- vlákno)

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

1.7.2017 23:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Ahojky má prosím někdo zkušenost s touto podestýlkou? Jak dlouho vydrží jeden balík. Předpokládám že se do boxu dá celej balík a pak se už jen doplňuje. Co když to koník sežere se senem? Vyplatí se?

Jedná se o kokosové vlákno. Moc děkuji.

http://ekopodestylka.cz/eko-podestylka.html

Předem děkuji.

2.7.2017 03:30
lenacia

XXX.XXX.205.245

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahojky má prosím někdo zkušenost s touto podestýlkou? Jak dlouho vydrží jeden balík. Předpokládám že se do boxu dá celej balík a pak se už jen doplňuje. Co když to koník sežere se senem? Vyplatí se?

Jedná se o kokosové vlákno. Moc děkuji.

http://ekopodestylka.cz/eko-podestylka.html

Předem děkuji.

Heleď, kokosovou drť sem teda používala coby podestýlku u hada, nevím jak to bude u koní, protože je to samozřejmě něco úplně jiného, ale jim, když se to dostalo do trávicího traktu, tak to pro ně byla konečná, ale jak říkám, já mluvím o plazech.
Nicméně je to typ podestýlky co poměrně dost nasává vlhkost, což by teoreticky mohlo podporovat hnilobu kopyt, a taky si nejsem jistá, jak to tedaje u moči, sice si to tam pročítám, ale moc se mi to nezdá, hlavně ten popis, protože je to pomalu pravý opak toho, co by ti o tom podloží řekl terarijní chovatel.

3.7.2017 16:30
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Co raději místo toho Bisset (Granofyt)?

3.7.2017 17:32
keira

XXX.XXX.106.7

Co myslí tím ECO, když se to sem dováží před půlku zeměkoule rozežranejma nákladníma loděma? Už jen z tohoto důvodu bych to nepoužívala.

Neregistrovaný uživatel

3.7.2017 19:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

keira napsal(a):
Co myslí tím ECO, když se to sem dováží před půlku zeměkoule rozežranejma nákladníma loděma? Už jen z tohoto důvodu bych to nepoužívala.

Asi takhle ECO? Skládka elektro odpadu Guiyu jižní čína.To nám to ECO jde, co?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2017 23:29

Nevím, z jakého důvodu to chceš používat, ale pokud chceš nějaký granulát, co dobře saje a dobře se s ním pracuje, zkus pohledat slaměné pelety.

Neregistrovaný uživatel

4.7.2017 01:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Pro rýpali. Je u toho psáno ECO. Proto jsem to sem i vypsala přiložila odkaz atd..

hhippie moc děkuji. KOuknu po tom.

S tím Bisetem má někdo prosím zkušenost jak dlouho vydrží těch 300kg? Moc děkuji.

5.7.2017 18:58
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jo jo, to jsem měla taky v terárku, pro sklípkany smajlík Lignocel se to jmenuje, je to lisovaná kostka, která se navlhčila a následně "rozbobtnala" na neuvěřitelné množství

Zpět k tématu. Jako dobré by to mohlo být třeba na jízdárnu, do boxu bych to já osobně nedávala.

Jinak jak dlouho to "vydrží" je tam napsané v té tabulce, ne? Resp. jakési cenové porovnání při nastlání a následném dostýlání tímhle a pilinami - no a podle těch cen se pak dá spočítat ta spotřeba, když víme, kolik to stojí, ne?

5.7.2017 19:13
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Bisset má kámoška.12-14 pytlů se naskladní jako základ, pak se 1-2 pytle týdně dohazují. Záleží na čistotnosti koně - její valach je čistotný extrémně, dodávala 1 pytel za týden až dva.

Za půl roku se to doporučuje vyvézt celé, ale pokud člověk podle mne postupuje s nahrazováním - tedy nová se dává jen na jedno místo a postupně se to podle stáří přesouvá, tak k té obnově dochází tak nějak stále. Občas to chce trochu přeházet. Je s tím ale hodně spokojená.

Kdysi jsem to rozpočítávala pro Granofyt na velký box a vyšlo mi to na 900, - Kč za měsíc. Granofyt a Bisset je prakticky totéž, Bisset má vyjít levněji.

EDIT: Na tom Bissetu vám to píšou - 150 kg nastlání,100 - 130 kg na měsíc, čili 2 a kousek měsíce - 300 kg za 2180, -Kč. Nastlání bude stát 1090, - a každý měsíc se dohodí za 730 - 950 Kč.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2017 20:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Dotaz napsal(a):
Bisset má kámoška.12-14 pytlů se naskladní jako základ, pak se 1-2 pytle týdně dohazují. Záleží na čistotnosti koně - její valach je čistotný extrémně, dodávala 1 pytel za týden až dva.

Za půl roku se to doporučuje vyvézt celé, ale pokud člověk podle mne postupuje s nahrazováním - tedy nová se dává jen na jedno místo a postupně se to podle stáří přesouvá, tak k té obnově dochází tak nějak stále. Občas to chce trochu přeházet. Je s tím ale hodně spokojená.

Kdysi jsem to rozpočítávala pro Granofyt na velký box a vyšlo mi to na 900, - Kč za měsíc. Granofyt a Bisset je prakticky totéž, Bisset má vyjít levněji.

EDIT: Na tom Bissetu vám to píšou - 150 kg nastlání,100 - 130 kg na měsíc, čili 2 a kousek měsíce - 300 kg za 2180, -Kč. Nastlání bude stát 1090, - a každý měsíc se dohodí za 730 - 950 Kč.

Jo tak do Bisetu bych na podzim šla. Moc děkuji.

7.7.2017 15:17

Týýýjo, tak to mi přijde teda darda!
U koně se specifickými potřebami rozumím, ve sportovní stáji rozumím, ale jinak... mám ráda piliny, nebo u čistotného koně kombinaci piliny a přes to slámu.
Ale rozumím, že ne každý se k pilinám (hoblinám) v rozumné kvalitě a potřebném množství dostane...

7.7.2017 15:26
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Týýýjo, tak to mi přijde teda darda!
U koně se specifickými potřebami rozumím, ve sportovní stáji rozumím, ale jinak... mám ráda piliny, nebo u čistotného koně kombinaci piliny a přes to slámu.
Ale rozumím, že ne každý se k pilinám (hoblinám) v rozumné kvalitě a potřebném množství dostane...

A jak to vychází v pilinách?

Jinak kámoška do pilin nešla kvůli nekompostovatelnosti (to je teda slovo) :D.

Slámu + piliny jsme my měli teď a to kydání je fakt masakr, jsem šťastná za čisté piliny. smajlík

7.7.2017 15:42
lenacia

XXX.XXX.205.245

My jedeme slámu... sice to dělá více odpadu, ale tu si aspoň ochotně odvezou a vyklopí třeba někam na pole, protože se to dobře rozloží a nemusí člověk řešit, jestli si vezmou jinou podestýlku, nebo nevezmou.

7.7.2017 16:24

Dotaz: já umím sehnat podpultově :) Samozřejmě pokud se bavíme o provozování komerčního ustájení, tak jsme na jiných objemech, tedy se musí počítat s jinými čísly.

U nás je třeba problém s odbytem hnoje, tedy si nedokážu představit produkovat klasické množství hnoje. V tom našem pojetí (3 koně, sbírání bobků po pastvinách + v zimě kydám jeden nastýlaný přístřešek) mi to berou na místní kompostárny... lidi zájem ani o čisté bobky nemají. Radši si to koupí zabaleno v barevné folii z Obi - jistě je to výhodnější, než za odvoz si to naházet na vlek

7.7.2017 16:24
Dotaz

XXX.XXX.235.225

lenacia napsal(a):
My jedeme slámu... sice to dělá více odpadu, ale tu si aspoň ochotně odvezou a vyklopí třeba někam na pole, protože se to dobře rozloží a nemusí člověk řešit, jestli si vezmou jinou podestýlku, nebo nevezmou.

U nás se nedává čist sláma z toho důvodu, že nesaje a tudíž to ve stáji hodně čpí. Při počtu 15 koní by toho čpavku bylo hodně, plus některým koním to vadí dechově. Prostě každé má něco pro a proti. :).

7.7.2017 16:27
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dotaz: já umím sehnat podpultově :) Samozřejmě pokud se bavíme o provozování komerčního ustájení, tak jsme na jiných objemech, tedy se musí počítat s jinými čísly.

U nás je třeba problém s odbytem hnoje, tedy si nedokážu představit produkovat klasické množství hnoje. V tom našem pojetí (3 koně, sbírání bobků po pastvinách + v zimě kydám jeden nastýlaný přístřešek) mi to berou na místní kompostárny... lidi zájem ani o čisté bobky nemají. Radši si to koupí zabaleno v barevné folii z Obi - jistě je to výhodnější, než za odvoz si to naházet na vlek

Jsem stejná hanba, než převážet hnůj po republice (ZČ - JM), či hledat v okolí a pak řešit ještě zapravení, tak jsem taky koupila granulovaný a posypu k jednotlivým kytičkám.

Neregistrovaný uživatel

7.7.2017 16:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

NO mám kobču s ROA a myslím že by mohla mít víc nastláno ale tak k tomu bych brala asi i jinou podestýlku ten Bisset se snad dá hodit do hnoje smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík