Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ilaj

26.6.2017 09:17
Ilaj

XXX.XXX.55.66

Prosím o nazor
Mám 4leťaka. Obsedly před necelým rokem. Jezdil nenarocně terén s konem + jízdárna sam. Zvládnuté základní chody. Začal sem jezdit terén sam.s ním. Po pár vyjížďkach nastala situace. Kůň u vybehu začne couvat místo pohybu vpřed, jakmile dostane pobidku, jde na zadní a chce to otočit o 180.. zkousel sem i mu dat bicem.teď toto předvádí už prakticky kdekoli kdykoli pod sedlem. Pracujeme ze země teď.

26.6.2017 10:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zdá se, že vám koník vycházel ve všem vstříc a vy jste mu přidával práce. Rozumějte, co je pro 8 letého koně brnkačka, to 4 letý nemusí zvládat.
A takto vám dává vědět, že dál už ne.
Jeďte na dovolenou, koně nechte stát a až se vrátíte běžte se pocourat na volné otěži do lesa. Nasedněte ale až někde za vsí/městem. Nic po koni nechtějte, do ničeho ho nenuťte. I kdyby to mělo dopadnou tak, že se obloukem vrátíte do stáje. Lepší když nebude měsíc nic pořádného dělat, než když si vypěstujete kyselého koně.
Berte mou radu tak, že Vámi dodané informace jsou víc než kusé a já vycházím pouze z nich.
Koně s Vámi na zádech nevidím. To, co jsem poradila, je to nejjednodušší řešení. Nic to nestojí, jen trochu trpělivosti. Neberu v potaz zdravotní stav koně. To už vůbec po netu nejde řešit.

Ilaj

26.6.2017 10:30
Ilaj

XXX.XXX.55.66

Rtg a vet + fyzio samozřejmě proběhlo a vše ok. Koník v pořádku jak strunka. Děkuji za radu (y).

26.6.2017 10:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ilaj napsal(a):
Rtg a vet + fyzio samozřejmě proběhlo a vše ok. Koník v pořádku jak strunka. Děkuji za radu (y).

Jsem ráda, že je koník zdravý. Tak mou radu vyzkoušejte. Určitě to není nic, čím byste koně pokazil. I lidé si občas potřebují dáchnout.
Váš případ mi připomněl známého a jejich koně. Koupil manželce mlaďocha sotva obsedlého. Welshcoba. Jsou to koně všestranní a k lidem vstřícní. Koník dělal vše, co jezdec chtěl a že toho po něm chtěl čím dál víc. Radili mu, brzdi! Neposlechl. Jednoho dne toho měl kůň dost a milého Lubu sundal. A jak zjistil, že to jde, už si to nenechal vzít.
Teď je z koně starší mazák a už neblbne. A i pán se poučil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík