Catez
XXX.XXX.41.247
Prosim, nemate nekdo zkusenost s podobymi bolaky? Vet prijede za dva dny, pocka to, nebo shanet nekoho hned? Diky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Alepoň vydesinfikovat betadinou a pak zamazat betadinovou mastí, ať se to trochu vysuší a má možnost se hojit?
Řeším taky na hlavě nějaké povrchové neplechy a nakonec jsme skončili u Framykoinu a nějakých kortikoidů Potýkali jsme se s tím asi 1,5 měsíce, ale stále to vypadalo stejně. Tak snad už tohle zabere... někdy jsou tyhle kožní věci na dlouhé lokte Pokud by dlouhodobě nic nezabíralo, jistě by bylo lepší udělat stěry.
Ale tohle vypadá jen okousané od hmyzu. Má to jen na hlavě? Co ta velká rána na spánku?
Mali sme niečo podobné u kobyly dvakrát, raz na hlave, raz na pleci. Mokvavé boláky. Pravdepodobne alergia, dostala nejaký prášok do huby, kortikoidy dostala asi iba raz. Ináč to zabralo bleskom, nerobili sme nič iné, ešte sme ju umývali betadinovým mydlom, raz denne. Keď už to bolo suché, pri umývaní sme tie chrasty oškrabkávali. Pokiaľ sa to nejsko drasticky behom zajtrajška nezhorší, tie dva dni asi vydrží.
Catez
XXX.XXX.41.247
Betadonem jsem to zkousela, ale stale to pribyva. Tu ranu si takhle rozskrabal, dneska ma dve nove ranky na prednich nohach, prijde mi ze v mistech, kde se muze podrbat hlavou. Diky moc za rady.
Zkuste umýt vlažnou vodou, vysušit a namazat něčím na mimina. Hojivým, chladivým. Rozhodně je potřeba udělat vše pro to, aby se koník nedrbal. Pokud je to infekční, roznáší to drbáním po těle. Pokud je to alergie, je potřeba podchytit v zárodku, jinak to přejde do chronického stádia, kdy jen budete zachraňovat, co půjde.
Catez
napsal(a):
Betadonem jsem to zkousela, ale stale to pribyva. Tu ranu si takhle rozskrabal, dneska ma dve nove ranky na prednich nohach, prijde mi ze v mistech, kde se muze podrbat hlavou. Diky moc za rady.
No, ona sa tvorba nových bolákov zastavila vždy až po začatí liečenia. Nepatlala by som na to nič, okrme toho betadinu, možno max. tak repík.
Catez
napsal(a):
Prosim, nemate nekdo zkusenost s podobymi bolaky? Vet prijede za dva dny, pocka to, nebo shanet nekoho hned? Diky.
Tedy za fotka není úplně nejostřejší, ale já bych tipla, že to může být klidně jen od hmyzu. Nedávno navíc začly "útočit" i hovada krom dalším potvor.
Valach mívá takové boláčky se žlutým sekretem, když ho pokoušou kolem intimních partií, kobyle se zas dělají třeba boláky v mezisaničí po klíšťatech, opláchnu to vydezinfikuju a namažu SWATem (repelentní přípravek na rány).
Ale uvidíte co vet.