Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

koně jsou nej

15.6.2017 13:18
koně jsou nej

XXX.XXX.225.167

Porad'te mi prosím když vedu svého koně na vodítku a chci naklusat tak ho pobídnu koncem vodítka ale když ho tím vodítkem pobídnu tak se mi zastaví a nechce naklusat nevíte co stím? Je koník línej nebo se mu nechce?

15.6.2017 14:13
helas

XXX.XXX.12.12

Nerozumí ti. Koně přece učíme, aby šli na vodítku klidně, vedle nás/za námi, a ne aby se rozklusali.
Musíš mu nějak sdělit, že chceš, aby naklusal. Vhodné je třeba naučit ho napřed naklusat i na hlasovou pomůcku (na lonži nebo ze sedla) a tu pak použít při vedení na vodítku.

koně jsou nej

15.6.2017 14:47
koně jsou nej

XXX.XXX.225.167

Ano já vím ale potřebuju ho trošku nasvalit.

15.6.2017 15:09
helas

XXX.XXX.12.12

Ufff, napsala jsem to tak nesrozumitelně?

Nepojmenovana

15.6.2017 15:19
Nepojmenovana

XXX.XXX.49.86

Ja to konika kdysi naucila s tusirkou... na jizdarne, lri praci ze zeme. Pouzilq jsem pri tom hlasovou pomucku, naklusala jsem vedle nej.
A po par lekcich mi stacilo vedle nej popobehnout a uz klusal vedle ne, kdekoli
Ale souvisi to s pripravou - mame spolu vztah, takze si me hlida a chce byt stale vedle me... a ucila jsem ho tu pobidku predem na jizdarne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2017 15:33

koně jsou nej napsal(a):
Porad'te mi prosím když vedu svého koně na vodítku a chci naklusat tak ho pobídnu koncem vodítka ale když ho tím vodítkem pobídnu tak se mi zastaví a nechce naklusat nevíte co stím? Je koník línej nebo se mu nechce?

Použi pomôcku, na ktorú je kôň naučený kusať zo zeme na lonži. Ja trebárs použijemhlasovú pomôcku, ľavou rukou pošlem koňa vpred a pokiaľ je to potrebné, pravá v mieste holene dá pomôcku( zatočením vodítka, alebo tak). Nebežím pred koňom, ale max na úrovni jeho pliec.

koně jsou nej

15.6.2017 21:35
koně jsou nej

XXX.XXX.225.167

Dobře děkuju.

koně jsou nej

16.6.2017 14:11
koně jsou nej

XXX.XXX.225.167

No jo ale můj kůn na hlasovou pomůcku nereaguje.

16.6.2017 15:21

A Ty rozumíš čínsky, když jsi se to nikdy neučila?

koně jsou nej

16.6.2017 16:14
koně jsou nej

XXX.XXX.225.167

A co jsem se nikdy neučila?

Nepojmenovana

16.6.2017 16:24
Nepojmenovana

XXX.XXX.49.86

Nepojmenovana napsal(a):
Ja to konika kdysi naucila s tusirkou... na jizdarne, lri praci ze zeme. Pouzilq jsem pri tom hlasovou pomucku, naklusala jsem vedle nej.
A po par lekcich mi stacilo vedle nej popobehnout a uz klusal vedle ne, kdekoli
Ale souvisi to s pripravou - mame spolu vztah, takze si me hlida a chce byt stale vedle me... a ucila jsem ho tu pobidku predem na jizdarne.

Tou tusirkou jsem se ho jen dotkla na miste pobidky holeni :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík