Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jana Fuchtlová

13.6.2017 15:59
Jana Fuchtlová

XXX.XXX.198.201

Dobrý den, ráda bych se poradila s tímto problémem. Nedávno jsem u klisny zaznamenala křupání v přední a zadní noze. Veterinářka doporučila nejdříve fyzioterapeuta. Toho jsem zavolala. Přední noha by prý měla jít spravit, v zadní to vypadá na artrózu. Byl mi doporučen Alavis Triple Blend Extra silný. Ptala jsem se i na Bonharen, ale u něj by prý měl strach, že by ho klisna nezvládla, je poměrně bolestivý a ona dost citlivá a taky trochu nervóza. Nedávno mě napadlo, co kdybychom ji prostě uspali? Myslíte, že by to bylo možné? Nebo jaký je rozdíl mezi tím, píchnout to přímo do kolena a do krční žíly? Do chrupavky přece cévy nevedou nebo ano? Taky bych se ráda zeptala, jaký máte s Bonharenem a Alavisem zkušenosti?
Když jsem se o tom bavila s lidmi ze stáje, všichni se shodli na jednom a to klisnu ihned připustit, abych měla aspoň hříbě. V minulosti jsem o tom dost uvažovala, hledala hřebce, ale nakonec jsem nějak finančně nevystačila a sešlo z toho. Teď si ale říkám, jestli by to hříbě kobyle ještě nepřitížilo. Koneckonců si všechno bere z ní. Takže podle vás připustit nebo nepřipustit?
Dá se tak nějak určit v jakém stádiu artrózy noha je? Kobyla nekulhá, stále dopředná, pod sedlem temperamentní, pohybuje se normálně ale slyšívám nohu lupkat. Fyzioterapeutka řekla, že se jí zdá koleno citlivé, když s ním začla pracovat.
Budu ráda za jakékoliv zkušenosti s touto emocí. Jak to zvládáte vy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.6.2017 16:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ako prvé odporúčam vyhľadávanie, je tu toho o artróze mraky. Ako druhé, nájdite si iného veterinára, artróza sa dá zistiť bezproblémov RTG a aplikácia bonharenu je relatívne bezproblémov-pokiaľ sa dá kôň pichať do žily. Možno to chcela doktorka pichať priamo do kĺbu, tam už to bolestivé je. Ale normálne sa na to kone prispávajú.

Přidejte reakci

Přidat smajlík