koně jsou nej
XXX.XXX.225.167
Dobrý den chtěla bych poradit když si vemu mého koně na kruhovku a chci aby šel na kruh tak když chci aby šel krokem tak mu okážu bičem a on se prostě otočí když jsem to zkusila znovu zase otočil a nechtěl jít tady máte video aby ste měli trochu představu co myslím :https://www.youtube.com/watch?v=WRtPH9vg9PA čas: 0:33 ten kůn na videu není můj ale neměla jsem video svého koně tak na tom videu v čase 0:33 tak to mi dělá když ho chci lonžovat tak se mi takhle otočí porad'te.
To co je na videu je práce na ustupování zádí. Ta paní ukazuje koni, že má ustoupit zádí - buď na pohled nebo na pokyn rukou.
Jestli vám kůň také ustupuje zádí, je to protože na něj tlačíte podobně. Aby od vás ustoupil předkem, zkuste tlak přenést ve směru zboku nebo odzadu dopředu směrem k pleci/krku/hlavě, podle toho, kde je váš kůň citlivý.
Já sama si nehraji s koňmi v kruhovce, dokud nemáme zvládnuté základy z blízka - tj. na laně, možná by vám to také trochu ulehčilo hraní na dálku v kruhovce, kdybyste si vyslání na kruh nejdřív vyzkoušeli zblízka.
Dostat koně na kruh není nic složitého, do 10 minut to intuitivně zvládnou to i lidi, kteří jsou u koní poprvé. Zkuste experimentovat s polohou svého těla a různou silou tlaku, kterým působíte, neopakujte věci, které nefungují a nebojte být sama sebou a se dělat věci, které vám říká vaše intuice.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zkuste udělat něco jiného, nebo na jiném místě. Pokud chcete, aby kůň šel dopředu, bič by měl být za ním.
koně jsou nej
XXX.XXX.225.167
Ano to jsem zkoušela na pastvině s kámoškou ale stejně pořád dělal to samé :////.
Nerozumí Vám.
DSJ Vám to moc pěkně vysvětlila, tak to vyzkoušejte.
Pokud máte k dispozici kruhovku, tak pokud už si nebudete vědět rady, prostě koně od sebe odžeňte - jakmile se dostanete do úhlu za jeho záď, vyšlete ho pohybem svého těla a i hlasem od sebe pryč. Pokud udržíte svou pozornost na záď koně a budete ho aktivně podporovat v pohybu vpřed (slovně, koncem vodítka, bičem za ním), měl by opisovat kruhovku po jejím obvodu. Nedovolte mu se k Vám obrátit předkem, dokud mu to sama nedovolíte (zklidnění Vašeho těla, svěšení rukou podél těla...).
koně jsou nej
XXX.XXX.225.167
Dobře ale když chci koně od sebe odehnat pryč tak začne couvat ale zkusím to.
Proč a co chcete dělat se svým koněm v kruhovce? To se ptám proto, že nerada pomáhám komukoli v něčem, s čím nesouhlasím.
Jinak vám odpověděla dsj, jenže vy jí asi nerozumíte.
Tipuji, že pokud chcete pohyb koně od sebe /laterálně do strany/ a on couvá, stojíte moc vpředu nebo tlačíte-ukazujete bičem- moc dopředu.
Každý kůň má "body" nebo "zony" trochu jinde.. můžete si na něj nalepit a přesunovat barevné samolepky a zkoušet. Zhruba je o tom, co dělá tlak na kterou část koně, zde:
http://horsemanship.websnadno.cz/zony-kone.html.