Kobyla - gynekologické vyšetrenie

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lea518

8.6.2017 08:51
Lea518

XXX.XXX.43.146

Ahojte, chcela by som sa poradiť s majiteľmi chovných kobýl či existuje nejaké špeciálne vyšetrenie okrem sona a sterov ktoré by sa dalo kobyle urobiť a prípadne aj nejaké doporučenie na veterinára na SK. Mám kobylu ktorá už mala dve žriebätá po prirodzenom pripúšťaní no potom po 4 ročnej pauze sa nám ju už tretí rok nedarí zainseminovať. Videli ju viacerí veterinári, ale žiadne špeciálne vyšetrenie ani jeden nerobil, každý povedal že všetko vyzerá byť OK. Normálne horuje, inseminujeme tretím rôznym žrebcom (nie tým istým) a tento rok už po dva cykly zase nič. V podstate mi ani jeden z veterinárov nijako nepomohol a ja by som chcela vedieť či to má zmysel vôbec ešte skúšať. Vzhľadom na to, že dve žriebätá mala tak plodná bola a fakt neviem čo sa tam mohlo pokašľať.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2017 09:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kto boli tí veterinári, má niekto z nich zameranie na reprodukciu?

Lea518

8.6.2017 11:18
Lea518

XXX.XXX.43.146

Videli ju MVDr. Citsoňová, Streďanský a Vitkovská. Neviem či niektorý z nich má špeciálne takéto zameranie, vlastne vôbec neviem či niekto taký na Slovensku je.. chystám sa zavolať ešte Naštickému do Topoľčianok nikto iný mi nenapadá.

8.6.2017 14:52
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Lea518 napsal(a):
Videli ju MVDr. Citsoňová, Streďanský a Vitkovská. Neviem či niektorý z nich má špeciálne takéto zameranie, vlastne vôbec neviem či niekto taký na Slovensku je.. chystám sa zavolať ešte Naštickému do Topoľčianok nikto iný mi nenapadá.

Vlado Januschke Bratislava.

Lea518

8.6.2017 15:00
Lea518

XXX.XXX.43.146

jahodapavel napsal(a):
Vlado Januschke Bratislava.

Ďakujem za tip, tohto pána doktora zatiaľ nepoznám.

8.6.2017 22:54
koně

XXX.XXX.205.252

Lea518 napsal(a):
Ahojte, chcela by som sa poradiť s majiteľmi chovných kobýl či existuje nejaké špeciálne vyšetrenie okrem sona a sterov ktoré by sa dalo kobyle urobiť a prípadne aj nejaké doporučenie na veterinára na SK. Mám kobylu ktorá už mala dve žriebätá po prirodzenom pripúšťaní no potom po 4 ročnej pauze sa nám ju už tretí rok nedarí zainseminovať. Videli ju viacerí veterinári, ale žiadne špeciálne vyšetrenie ani jeden nerobil, každý povedal že všetko vyzerá byť OK. Normálne horuje, inseminujeme tretím rôznym žrebcom (nie tým istým) a tento rok už po dva cykly zase nič. V podstate mi ani jeden z veterinárov nijako nepomohol a ja by som chcela vedieť či to má zmysel vôbec ešte skúšať. Vzhľadom na to, že dve žriebätá mala tak plodná bola a fakt neviem čo sa tam mohlo pokašľať.

Některým prostě inseminace nesedí, příroda je příroda
S hřebcem se chytne v podstatě každá, ale inseminace bývá problém.Jestli nutně chcete hříbě, vezměte jí ke hřebci a budete mít klid.

hanulinka

8.6.2017 23:34
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Ma byvala chovna klisna zabrezla take pouze prirozenou plemenitbou.
inseminovala se ruznymi hrebci cerstvym spermatem, a odborniky, specializovanymi na inseminaci, a nikdy brezi nezustala.
prirozenou vzdy.

priroda si nekdy s chovateli zahrava.

Lea518

9.6.2017 10:01
Lea518

XXX.XXX.43.146

koně napsal(a):
Některým prostě inseminace nesedí, příroda je příroda
S hřebcem se chytne v podstatě každá, ale inseminace bývá problém.Jestli nutně chcete hříbě, vezměte jí ke hřebci a budete mít klid.

Hej to sa ľahko povie, lenže ak chcete dobrého žrebca tak naživo už nikto nepúšťa

Přidejte reakci

Přidat smajlík