Krmná podpora v sezoně

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

loll

26.5.2017 14:20
loll

XXX.XXX.245.4

Dobrý den,
ráda bych požádala o seriozní radu.
Mám kobylu (12), se kterou jezdím hobby, akt. do Z, chodí 5x týdně (přiježďování, skoky, terén, lonžování), o víkendech jezdíme jednou za 14 dní na závody, kde jde většinou 2 parkury (je nervozní v přepravě). Zachovávám vždy pravidelně 2 dny volna.
Krmím ráno i večer po litru ječmene (po ovsu je hodně naspeedovaná a leká se) + granule, skoro kilo v dávce. Doteď jí to postačovalo, myslím tím přes zimu a při jarních trénincích, ale v podsední době jí chybí energie a mohla by trochu nabrat. Uvažovala jsem o vojtěškových granulích, ale tam, kde mám ustájeno je trochu handicap s výběhy, jelikož jde kobča ven na 4-5 hod. přes poledne a potom do večera stojí, takže se obávám, že by jí hodně otékaly nohy v kombinaci s nedostatkem pohybu. Dále jsem uvažovala nad sladovým květem, ale říkám si, zda by to zbytečně nezatížilo organismus nadbytkem bílkovin. Loni jsem v sezoně krmila řízky, namáčela jsem přes noc, ale létal do toho hmyz a výraznou změnu jsem neviděla. S kukuřicí nebo sojou nemám zkušenost, ocenila bych, pokud by mi k tomu mohl někdo něco říct nebo doporučit.
Děkuji.

26.5.2017 15:29
koně

XXX.XXX.205.252

Jaké granule?Co třeba změnit značku? Nebo od vaší značky zakoupit nadupanější typ
Neslyšela jsem, že by po vojtěšce otékaly nohy.Ale zažila jsem koně, co po ní řádili podstatně více, než po ovsu.
Ječmen dáváte celý, tepelně neupravený, jen tak?To by nebylo nic moc.
Co trochu oleje, nebo aspoň lněné semínko?
Jinak bych se nebála šrotů, kukuřičný, případně ječný.

loll

26.5.2017 15:34
loll

XXX.XXX.245.4

Granule krmím Eggersmann kombi pellets, ječmen mačkaný.
A... olej jsem zapomněla. Krmím každý večer ostropestřcový.
Kobyla je akorát, spíš má i bříško, spíš bych potřebovala něco pro podporu svalstva, omlouvám se, špatně jsem se vyjádřila. Kukuřičný šro by jí pomohl?

26.5.2017 18:18
koně

XXX.XXX.205.252

Koukla jsem na vaše granule.Ale z čeho jsou? Píšou, že doplní vitamíny, stopové prvky atd. atd., k ovsu.Jejich složení, na mě nikde nevykouklo
Kukuřice je energetické krmivo, také by šly koupit vločky, kdyby nebyl šrot.

loll

26.5.2017 20:10
loll

XXX.XXX.32.40

Složení jsem si tenkrát vyžádala:
Složení: ovesné otruby, pšeničné otruby, melasové
řízky, třtinová melasa, vojtěšková moučka, ječmen, uhličitan vápenatý, kukuřice, chlorid
sodný.
Analytické složky: hrubý protein 9,20 %, hrubé oleje a tuky 2,70 %,16,20 % hrubá
vláknina,10 % hrubý popel,1,6 % vápník,0,45 % fosfor,0,35 % sodík.
Nutriční doplňkové látky (obsah v 1 kg): vitamin A 30 000 m.j., vitamin D3 2 000 m.j.,
vitamin E (jako alfa tocopherol) 250 g, měď 16 mg, mangan 64 mg, selen 0,36 mg, železo
40 mg, zinek 100 mg, jód 0,80 mg, kobalt 0,20 mg, molybden 0,35 mg.

26.5.2017 20:39
koně

XXX.XXX.205.252

Tak asi nějaké ochucené slupky.Zkuste tu kukuřici, buď šrot, nebo vločkovanou a uvidíte.Škoda, že nemůžete pást.Na zeleném se koně opraví nejlépe.

loll

26.5.2017 21:01
loll

XXX.XXX.32.40

Já vím smajlík moc děkuji za rady smajlík

jasd

25.8.2017 19:14
jasd

XXX.XXX.181.144

Já bych určitě doporučila sojový extrahovaný šrot, výborný na svalstvo i energii. Nebo zkuste po ježdění dávat muslli od Spillers conditioning mix, výborné na tvorbu svalstva nebo nějaké granule od spillers. Já mám třeba hůře krmitelného koně a dávám mu granule kwp právě tam je ten sojový šrot a do toho míchám vojtěšku a po ježdění můžu doporučit https://www.konskebylinky.cz/Rucne-michana-krmna-smes-Kondice-20kg-d54.htm. Mají tam super krmení, zkuste se kouknout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík