Šturva
XXX.XXX.46.93
Dobry den, známa přemýšlí o koupi kobyly a všimla si že ma kobyla na zadní noze zduřenou horní část jakoby u bodcove kosti z vnitřní strany. Pry nevi jestli to tam kobyla měla uz předtím nebo ne (týden zpět si toho vsimla při vytahování klištěte ze spodní části nohy ) ale jinak pod sedlem v ten samy den i včera i v klusu chodila v pohodě na louce i na jizdarně a v ohradě pry v pohodě Klusala i si zacvalala. Jinak před tím sni majitelka jela nějake hobby závody a kobyla byla v pohodě. Myslíte ze to muže byt už starší zraněni nebo kopnuti sama sebe když stim normálně chodi kluše a nekulha a nebo to muže byt neco vážnějšího jinak to ani nehřeje a ani nálepky pry nema oteklé nohu si neodlehčuje jedině jakoby tu šlachu navrchu. Kobylu zná uz delší dobu proto přemýšlí o koupi. Děkuji za rady ( vkládám za známou protože nema čas byt na internetu ).
Šturva
XXX.XXX.46.93
katkaa1
napsal(a):
Dobrá rada nad zlato: nech kamarátka investuje do predkúpnej prehliadky veterinárom. Môže si tak ušetriť kopec peňazí a starostí v budúcnosti. Od PC vám nikto nepovie v akom zdravotnom stave ten kôň je každý môže len tipovať.
To jsem ji určitě říkala ať ji nekupuje bez rtg a celkové vet prohlídky ale spis jsem otázku blbe napsala melo to byt myšleno jestli náhodou to někdo nema u koně taky a jestli se to nejak postupem času rozvíjelo a co bylo následkem. Přijde mi totiz zvláštní kdyby to byla natažená šlacha a nebo neco s bodcovou kosti aby kun ne kulhal ani v klusu pod sedlem i ve volnosti ( muj Valach například při nataženy šla se na přední noze v klusu lehce pokulhával tak jestli je možné že by kobyla nekulhala. Jinak se jedna o kobylu nejsem si jistá věkem ale 15-17 jen do hobby sportu.