Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

koně jsou nej

23.5.2017 14:29
koně jsou nej

XXX.XXX.225.167

Dobrý den chtěla bych se zeptat co mám dělat když si kůn nechce vzít udidlo? vím že mám strčit palec do huby ale můj koník vždycky dá hlavu nahoru a nejde mu to tam dát když jsem ho kupovali tak paní co ho měla na prodej tak jsem mu tam zkoušela dát uzdu a krásně si to udidlo vzal porad'te proč si ho nechce vzít ?

........

23.5.2017 16:56
........

XXX.XXX.177.194

Buď ho něco v tý hubě bolí, jseš mu u zadní části těla, nebo...to zkus bez udidla
Trestat ho je k ničemu, bude to leda tak horší. Každopádně k tomu má určitě nějaký důvod. Bez udidla to zkus

koně jsou nej

23.5.2017 17:07
koně jsou nej

XXX.XXX.225.167

Jo to by byl dobrý nápad ale rodiče ne! bez udidla ani náhodou a jen tak pro info jsou mu 3 roky.

........

23.5.2017 17:16
........

XXX.XXX.177.194

Proč ne bez udidla?
Ani ve výběhu?

koně jsou nej

23.5.2017 17:25
koně jsou nej

XXX.XXX.225.167

Ne :(.

lina225

23.5.2017 17:28
lina225

XXX.XXX.187.2

Zkoušela jste mu dávat udidlo s kouskem mrkve nebo jiného pamlsku?
U obzvlášť tvrdohlavého jedince mi pomohlo nabízet udidlo v hrsti granulí nebo musli.Teď už si ho bere sám a velmi se na něj těší.
Každopádně by bylo vhodné, aby na vás mrkl někdo zkušený a posoudil, jestli koník jenom vymýšlí, nebo má opravdu bolest v hubě/nevhodný tvar, velikost udidla apod. pokud si v tomto ohledu nejste 100% jistá.

koně jsou nej

23.5.2017 17:30
koně jsou nej

XXX.XXX.225.167

Ne jestě nezkoušela.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2017 20:47

Ještě to může být jezdcem - špatná zkušenost koně s rukou jezdce. Kombinace tříletý kůň a dítě, které zkoušelo u původní majitelky "uzdu", tomu přímo nahrává. Ale to "koně jsou nej" asi nepřipustí, určitě umí klusat, cválat, tryskat a skákat, jak mladé jezdkyně často píší...

24.5.2017 00:59
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Zkuste nechat někoho jiného, zkušenějšího, koně nauzdit. Aspoň poznáte, jestli má problém kůň a nebo vy.

24.5.2017 07:33
kallisto

XXX.XXX.157.94

Přesně tak, toto bývá nejčastěji reakce na trdlo které neumí koně správně! nauzdit, specielně u mladých koní. Někdy stačí jednou koni skřípnout uši, dloubnout ho něčím do očí a kůň už má z uzdění strach, špatnou zkušenost tak se tomu brání.

Může pomoci mimo výše uvedených rad zkusit uzdit s udidlem odepnutným z lícnice na levé straně. V klidu tak položit koni uzdečku za uši a pak douzdit jen udidlo, v klidu, bez nervů a tahání, cukání.

24.5.2017 07:39
keira

XXX.XXX.106.7

Případně, pokud jste si kupovala vlastní uzdečku a nemáte ji od původní majitelky, můžete (kromě všeho výše napsaného) taky mít špatně nastavenou délku lícnic, což je koni taky nepříjemné a může se začít bránit uždění.

Vy jste si pořídila 3 letého koně a nemáte trenéra?

24.5.2017 09:38

Niektorým koňom stačí raz zalomiť pri uzdení ucho, prípadne naraziť zubadlom na zuby a majú problém.
Najlepší spôsob je ten, čo popísala kallisto, s odopnutým zubadlom. Akurát by som možno skúsila z pravej strany, z ľavej už je kôň zvykntý a vie, čo má čakať, z pravej strany ho to zubadlo môže trochu prekvapiť.
Obávam sa ale, že v prípade kombinácie neskúsený človek a mladý žrebec sú tieto rady zbytočné, časom sa vyskytnú ďalšie problémy. Už len to, že kôň chodí so zubadlom do výbehu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík