Nanny
XXX.XXX.199.180
Vím, že už to tady bylo vícekrát, něco jsem si přečetla, ale stejně bych se ráda ještě poradila. Mám koně,15 let, koupila jsem si ho před pár měsíci. Vždycky byl tak trochu nemotorný a zakopával, hlavně, když nedával pozor. Ale poslední dobou mi přijde, že je to horší a horší, pomalu si přestávám myslet, že je to nepozornost, třeba má naklusat a místo toho se mu jakoby podlomí nohy a skoro si klekne, často nohy někde zapomíná, ve cvalu jsme dneska málem upadli.
Takže ho chci nechat pořádně vyšetřit, ale nemám s tím vůbec zkušenosti, proto si jdu pro radu. Koho mám volat a co je všechno potřeba zkontrolovat? Mám začít běžným veterinářem? Nebo by pomohl spíše nějaký fyzioterapeut? A máte případně rovnou konkrétní jména odborníků? Jsme z Prahy západ.
Předem moc děkuji za všechny rady a nápady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jj, raději zkušeného veterináře, bohužel také z vaší oblasti nikoho neznám.
Při podezření na neurologický problém obvykle vet. dělá Wobblera, je to test reakcí koně. Kůň se testuje na slabost zádi tahem za ocas do strany, sleduje se reakce při křížení nohou, při pohybu na malých kruzích, při chůzi z kopce se zdviženou hlavou, při zakrytí očí atd.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Co vím, tak nohy dělá p. Krupil. Jsou na něj velmi dobré reference.
Ale je to dost kapacita, takže se nechá zaplatit a taky se na něj někdy čeká...? Ale Vy to nemáte akutní, tak by to nemuselo vadit tolik...
Pak p. Trunda. Ale na toho jsou velmi rozcházející se reference. U nás ve stáji operoval koni koleno, což považuji za těžkou operaci... tedy i tohle dělá. Ale já osobně jej doporučit nemůžu - mě nedělal nic.
Oba jsou z Prahy-západ. Krupil Černošice, Trunda Líšnice. Kontakty na webu.
Možná, že by stačili i běžní konští veti:
Moc šikovná a ochotná je p. Bartůňková (Řitka), paní Pernicová (Praha, ale jezdí i P-Z), p. Březinová (nemám os.zkušenost)... pod Krupilem jsou další lidi, které si zaučuje... myslím, že zrovna tahle lokalita je na koňské vety bohatá Akorát tu kliniku holt nemáme