Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pharlap7

16.5.2017 14:18
pharlap7

XXX.XXX.2.56

Muj konik ma 4 sarkoidy poradte co s tim jak se jich zbavit a nebo je nechat byt? vase rady a zkusenosti?

lintefor

16.5.2017 14:29
lintefor

XXX.XXX.2.56

Po zkusenostech bych do zadne drahe lezby uz nesla a do vyrezavani taky ne - porad se to stejne vraci

takze to uz neresime.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2017 07:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kupovala jsem valáška, který měl dva sarkoidy mezi předníma nohama. Pak asi i díky stresu ze změny prostředí a snížené imunity se mu udělali další tři na předkožce. Na radu VET jsme aplikovali mast AW4. Po prvním mazacím cyklu (5 x mazání) se všechny sarkoidy pěkně vyloupaly. Bohužel u dvou zůstala jen nepatrná "stopečka" sarkoidu. Nasadili jsme tedy druhý mazací cyklus na ty zbylé dvě místa. Po následném vyloupání zůstaly jen jizvičky už bez sarkoidů. Už je to 2,5 roku a znovu se již neobjevily. Mast AW4, laicky řečeno, prý vyvolá zánět a ta špatná tkáň se odloučí a později odpadne. Pro koníka to není úplně příjemné. Po čtvrtém namazání ho to bolelo a dost opuchlo. Pomohl pohyb. Proto je také lepší toto podstupovat v zimě, kdy navíc ani neotravuje hmyz. Na druhou stranu je to léčení (bolestivá fáze) relativně krátké v délce několika dní a vyléčení je ve většině případů trvalé. Můj valášek to nesl statečně a nevyváděl ani při mazání. Za kousek mrkve postál, ani se nehnul. Jsem ráda, že jsme to podstoupili a zbavili se toho.

17.5.2017 07:42
kallisto

XXX.XXX.157.94

U nás úspěšně vyléčeno, léčila to MVDr. Schmidtová, teď je na mateřské. Je z týmu dr. Přikryla. Zkuste se obrátit na něj.

kayecek

17.5.2017 12:03
kayecek

XXX.XXX.118.20

Sarkoidy u oslíka řeším už rok "zagumučkováním" - podvázáním gumičkou. Po všech možných mastech, vyřezání i se šitím jsme takto vyřešili za asistence MVDr už 4 velké sarkoidy, kdy po upadnutí zůstane na kůži jizva, ale zatím se objevil ve stejném místě zpět pouze jeden. Bohužel se jí stále objevují jinde, ale takto nám to zatím funguje..

Přidejte reakci

Přidat smajlík