Dobrý podvečer, potřebovala bych poradit v situaci, ve které jsem se ocitla. Sháněla jsem do pronájmu pozemky pro své 2 koně - naskytly se mi výborné pozemky s rozlohou 4ha, s potokem, příjezdovou cestou - prostě super. Obeznámila jsem vlastníky pozemků s mou prosbou - všichni souhlasili, že nemají problém s tím, pokud tam koně budu pást, ale ať se domluvím s místním zemědělským družstvem, se kterým všichni majitelé pozemků mají podepsanou klasickou smlouvu o užívání pozemků. Volala jsem do družstva, předseda mi říkal, že jim by to bylo taky jedno, že to na pasení dobytka nevyužívají a pouze to mulčují ALE.. moc jsem to nepochopila - říkal mi, že problém je ten, že jim chodí různé kontroly a byl by průser, kdyby tato kontrola zjistila, že tam jsou cizí zvířata, která družstvu nepatří a pozemek je využíván jinak, než mají v nějakém plánu. Říkal, že by mi hrozně rád vyšel vstříc, ale v posledních letech tyto kontrolní správy využívají např. i drony a pozemky mapují i tímto způsobem a že z toho má zkrátka strach a neví, jak by to šlo udělat. Tak se chci zeptat - nevíte někdo, jakým způsobem by tento problém šel schůdně řešit? Už nevím, kam se obrátit. Předem děkuji za jakékoli podněty.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pokiaľ sa družstvo zapísalo s týmto pozemkoch do nejakého dotačného programu, môže byť, že ho musí obhospodarovať určité obdobie, počas ktorého dotácie poberá. Niektoré programy fungujú systémom "kus za kus", čiže by museli tento pozemok nahradiť iným, prípadne by o dotácie prišli, keby vám pozemok poskytli. Choďte do družstva osobne, nech vám povedia, že aké majú záväzky, prípadne odkedy budu poberať dotácie, urćite vám vysvetlia dôvody a aspoň budete vedieť, kedy by ste mohli s pozemkami počítať.