Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kure.na.pekaci

16.3.2017 21:30
kure.na.pekaci

XXX.XXX.180.220

Ahoj,

co máte za sedla na cobech? Kamarádka nemůže sehnat nic padnoucího. Kůň je široký, záda má jak stůl, ale přitom má celkem výrazný kohoutek. Všechna sedla na široké koně jsou stavěná na koně bez kohoutku, ta co zas sedí kohoutkatým jsou úzká. Komoru potřebuje její Richi 4, ale nesedí ani KT s vykrojenou komorou, furt to tlačí na kohoutek.

Zatím jezdí v bezkostře Barefoot, to koni sedí perfektně, ale s fyzio dekou koně ještě rozšíří a jelikož je kamarádka prcek s krátkýma nohama, tak se jí pak blbě sedí a z delší jízdy jí bolí kyčle.

Sedlo na míru kvůli ceně nepřichází v úvahu. Tím, že kůň padnoucí sedlo má, tak neshání nutně, ale kdyby se objevila varianta cenově přijatelného sedla, tak by asi neváhala - ale které? Hodilo by se pár typů, které by si pak sama vyzkoušela.

Mě se tedy rada bude taky hodit, taky mám coba, zatím neobsedlého. Ze začátku taky budu jezdit v Barefootu, ale časem bych si ráda pořídila kostru (taky jsem prcek a mám krátké nohy:)

Mě osobně by se líbila Isabela od Wintecu, ale nevim no, širokej kůň, kohoutek,...Wintec Wide asi ne, je to na bezkouhotkový koně.

Rady, typy?

Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2017 22:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když má kamarádka dobrou zkušenost s bezkostrou - na našem trhu jsou nově sedla Ghost, zatím si je uživatelé chválí. I díky tomu, že na nich nemají " nohy tak daleko od sebe" jako na jiných bezkostrách.

http://www.zdravazvirata.cz/cs/174-ghost

Nějaké recenze jsou už na Facebooku ve skupině Jezdím v bezkostře či na Padu.

16.3.2017 23:42
keira

XXX.XXX.106.7

Zkuste sehnat na vyzkoušení toho winteca (isabelu,2000), s bílou komorou by mohl jít. Wide na kohoutkatého koně nepůjde.

I když pokud nesedí ani Kentaur... tak nevím, to má asi kohoutek jak Mt.Everest. Nebylo mu široké? Napadá mě, že možná záleží, jestli to byla nějaká seriovka nebo jste koupili z inzerce sedlo, které bylo dělané na koně s nízkým kohoutkem.

17.3.2017 12:00
vattunka

XXX.XXX.129.153

Já mám na kulaté koně s kohoutkem-fjordi-sedla Pfiff winner a Euroriding Topas, jsou to prakticky stejné modely od jiných firem a nemůžu si vynachválit, něco jsou 3 něco 4 komory, mám jich více, jedna má Kentaur medusu 5kom, a jedna Kentaur Penelopu 5kom, tam je to fakt dost vykrojený na ten kohoutek, no a pokud to jsou sudy k obsednutí používám noname sedla od Kamíru-třeba mě sežertesmajlík, než se trochu vytvarují, nebo teď mám barefoota ale starý model !, ten je naprosto kontaktní, dávám ho na west.deku a rozhodně nesedím jak na sudu, mám i nového barefoota, ale ten leží na stojanu, protože to je takový tuhý monstrum a strašně mě to zklamalo, jezdila jsem v něm asi měsíc než to vzdala, protože to fakt nejde, takže zkuste najít v inzerci starého barefoota a budete mít vystaránosmajlík
bojím se, že ta nová sedla co jsou tady v odkazu budou stejná a podle fotek to bude úplně stejně házet do zadu jak ty nový Baruny...ale třeba se pletu..

kure.na.pekaci

17.3.2017 13:15
kure.na.pekaci

XXX.XXX.180.220

keira napsal(a):
Zkuste sehnat na vyzkoušení toho winteca (isabelu,2000), s bílou komorou by mohl jít. Wide na kohoutkatého koně nepůjde.

I když pokud nesedí ani Kentaur... tak nevím, to má asi kohoutek jak Mt.Everest. Nebylo mu široké? Napadá mě, že možná záleží, jestli to byla nějaká seriovka nebo jste koupili z inzerce sedlo, které bylo dělané na koně s nízkým kohoutkem.

Zas tak vysoký kohoutek nemá, ale linii hřbetu má jemně prohnutou - o to víc je kohoutek výraznější. Prostě cob :) Není to ten typ rovných širokých zad bez kohoutku. Původ KT neznáme, brala si ho i jinýma sedlama na vyzkoušení od jedné paní, která jich má k prodeji víc, tak třeba bylo původně šité na ta rovná záda. Wintec 2000 nesedí ani s bílou komorou, musela by se tam dát nejužší komora z Wide - to ale prý lze, jen pak nelze uplatňovat případnou reklamaci, ale na sedlo to vliv nemá. Ale i tak to sedlo nebylo tvrově to pravé.

Co jsem tak koukala, tak na cobech hodně lidí má drezurku, tak třeba by ta Isabela seděla líp, ale naskládá se do toho jako krátkonožec? Holka má okolo 150 cm, zatím jí všichni od drezurky odrazovali, že nemá šanci:).

kure.na.pekaci

17.3.2017 13:25
kure.na.pekaci

XXX.XXX.180.220

vattunka napsal(a):
Já mám na kulaté koně s kohoutkem-fjordi-sedla Pfiff winner a Euroriding Topas, jsou to prakticky stejné modely od jiných firem a nemůžu si vynachválit, něco jsou 3 něco 4 komory, mám jich více, jedna má Kentaur medusu 5kom, a jedna Kentaur Penelopu 5kom, tam je to fakt dost vykrojený na ten kohoutek, no a pokud to jsou sudy k obsednutí používám noname sedla od Kamíru-třeba mě sežertesmajlík, než se trochu vytvarují, nebo teď mám barefoota ale starý model !, ten je naprosto kontaktní, dávám ho na west.deku a rozhodně nesedím jak na sudu, mám i nového barefoota, ale ten leží na stojanu, protože to je takový tuhý monstrum a strašně mě to zklamalo, jezdila jsem v něm asi měsíc než to vzdala, protože to fakt nejde, takže zkuste najít v inzerci starého barefoota a budete mít vystaránosmajlík
bojím se, že ta nová sedla co jsou tady v odkazu budou stejná a podle fotek to bude úplně stejně házet do zadu jak ty nový Baruny...ale třeba se pletu..

Kámoška má starýho Barefoota, krásně měkkýho a poddajnýho, ale stejně to není ono - je malinká. Já mám doma nové Cherokee a je tvrdší, nicméně stačí pravidelně (klidně denně) mazat a jezdit a ono povolí. Mě to sedlo spíš nesedí tvarově, nějak se v něm nemůžu usadit. Mám srovnání s Barefoot Arizonou a Nevadou a i s tím Cherokee classic od kamarádky a sedí se v nich úplně jinak, než v tom mém. Ono to Cherokee classic (černé) je jinak stavěné než to hnědé, hnědé je takové tvrdší a má jinak šité opěrky - no nekámoším se s ním, ale na obsedání a začátky ježdění, než se Em dodělá to stačí. Hlavně že bude sedět koňovi:) Ale navždy u něj zůstat nechci:)

To Euroriding Topas nevypadá špatně, za zkoušku určitě stojí:).

kure.na.pekaci

17.3.2017 13:43
kure.na.pekaci

XXX.XXX.180.220

Jinak teď má kámoška k bezkostře ještě Hauzr Hess, starší ale zachovalé. Šířku komory má 20 nebo 22 cm (teď si nejsem úplně jistá). Sedlo je tvarem perfektní, hezky kopíruje linii hřbetu, i ten kohoutek nevadí a i na první pohled vypadá, že sedí. Jenže tím prvním pohledem to končí, sedlo je na koni nestabilní a i při dobrém dotažení se kymácí ze strany na stranu. Přitom při položení sedla na hřbet se jeví jako sedící, s jezdcem se chová jako kdyby bylo úzké. Takže dál jezdí v bezkostře.

Úplně se děsim, že taky nebudu moct na Emu nic sehnat.

18.3.2017 12:34
stepak

XXX.XXX.0.233

Mam doma deset welsh cobu a s padnoucimi sedly se potykam neustale. respektive s nepadnoucimi. na dospelou opravdu kredenciozni kobylu si nechavam sit sedlo na miru, ostatni tak nejak flikuju, protoze nejsou jeste uplne dospeli a lze cekat, ze se jim zada jeste pretvaruji. nicmene padnoucich sedel tu mam docela dost - a z duvodu nutnosti zaplatit to sedlo na miru jich potrebuju par prodat. pokud chcete, poslete mailovou adresu, poslu vam fotky, popisy a rozmery.

toto

18.3.2017 14:20
toto

XXX.XXX.92.78

Kieffer garmisch.

Přidejte reakci

Přidat smajlík